Interieur - Design

Ikea stockholm collectie

Hou je van een retro interieur met vintage meubelen? En liefst ook nog betaalbaar? Dan moet je als de bliksem naar Ikea voor de Stockholm collectie!

Stockholm collectie: elegant en duurzaam

Sinds april 2013 heeft Ikea de Stockholm collectie op de markt gebracht. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om meubelstukken met de uitstraling en vormgeving van Scandinavisch design, met een knipoog naar de jaren 50. Maar, met deze collectie wil Ikea ook een nieuwe weg inslaan. Gedaan met meubels die na één verhuis al uit elkaar vallen, deze reeks kwaliteitsmeubels moet het meer dan één generatie uithouden. Om dit doel te bereiken werden ‘slim vakmanschap’ en duurzame materialen gebruikt, zoals walnoothout. Je betaalt er iets meer voor dan we bij Ikea gewend zijn, maar deze harde en elegante houtsoort is dan ook mooi en duurzaam. Kijk zelf maar:

De Stockholm collectie omvat stoelen, tafels, ladekasten, tv-meubels, buffetkasten, tapijten, zetels, salontafels, bijzettafels, fauteuils en een bed. Als je geen grote nieuwe meubelen nodig hebt, hou je het gewoon bij de woonaccessoires zoals de dekbedovertrek, de vaasjes, kussens, kandelaars of lampen. De rode draad doorheen de Stockholm collectie zijn natuurlijke materialen als walnoothout, fluweel en mondgeblazen glas. Daarnaast zijn de ontwerpen geïnspireerd op de natuur, dat zie je in de kleuren en patronen.

29/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een bijenhotel maken
Volgende artikel
Vooruitblik: energiezuinig bouwen in 2014