Interieur - Design

Het duurste toilet ter wereld

Hecht je veel belang aan een luxueuze badkamerervaring en heb je ergens nog een paar miljoen rondslingeren? Dan moet je zeker een gouden toilet overwegen. En daarvoor ga je best eerst kijken bij de Hang Fung Gold Technology Group in Hong Kong.  In hun showroom, de “Hall of Gold”, vind je het duurste toilet ter wereld terug. Het extravagante badkamermeubel bestaat uit 24-karaats massief goud. Bling-bling.

Duurste toilet kopen?

Het Hang Fung toilet zelf is spijtig genoeg (nog) niet te koop. Het is eerder bedoeld als paradepaardje van de Hang Fung Group. Het zou zelfs kunnen dat de groep uiteindelijk beslist om het dure toilet te ‘vernietigen’. Als de prijs van goud de kaap van $1.000 per ons overschrijdt, overweegt het bedrijf om een deel van haar toonzaal te smelten en te verkopen. Een gouden toilet lijkt dus bovenal een investering.

Andere dure toiletten

Als je toch verknocht bent aan het idee van een duur toilet, zijn er uiteraard nog andere mogelijkheden. De Neorest 600, bijvoorbeeld, kost ‘slechts’ $5.800. Een peulschil in vergelijking met de Hang Fung toilet, die geschat wordt op $5 miljoen.

De Neorest werd gemaakt door de badkamermeubelmaker Toto en is misschien niet goud, maar je kan het in ieder geval wel als ‘groen’ bestempelen. De Neorest is immers een erg waterzuinig toilet. Met bovendien heel wat leuke gadgets. Zo gaat het deksel automatisch omhoog als je naar het toilet toe loopt, maar ook qua hygiëne is de Neorest een kampioen: hij is zelfreinigend en verfrist de lucht na gebruik.

16/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Nieuwe look voor de badkamer dankzij kleine aanpassingen – badkamerrenovatie
Volgende artikel
Wallonië trekt registratierechten voor bescheiden woningen op