Interieur - Design

Grant Featherston design fauteuil

De Australische designer Grant Featherston (1922 – 1995) werd populair als designer in de naoorlogse periode. In 1951 scoort hij met zijn Contour Lounge Chair, die ondertussen tot ver buiten de grenzen van Australië is uitgegroeid tot een waar design icoon.

Grant Featherston, Australisch design

Grant Featherston komt uit Geelong Victoria. Hij leerde zichzelf glazen lampen en panelen maken, tot hij van 1940 tot 1944 als militair wordt opgeroepen. Na de oorlog legt hij zich opnieuw toe op design en met succes: in 1951 zien zijn Contour Chairs het licht. Sindsdien zit zijn carrière in de lift en hij ontvangt een hele resem design prijzen.

Contour chair, design fauteuil

Deze kleine design fauteuil heeft heel wat karakter. De organische, ronde vormen belichamen de fascinatie van Featherston voor de natuur en inspireren zich tegelijkertijd op de minimalistische vormen van Bauhaus design. Vandaag blijft de stoel een hedendaagse look behouden en past hij in heel wat interieurs, van chique herenhuizen, over stadsappartementjes tot landelijke woningen. Om de stoel helemaal compleet te maken, combineer je hem met het bijpassende voetbankje.

Je kiest tussen een gestoffeerde of een lederen zitting en heel wat verschillende kleuren. Zo is de stoel verkrijgbaar in antracietgrijs, taupe, licht groen, donkerblauw, mosgroen, grijs, lichtblauw, rood en oranje.

16/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je eigen huis op maat bouwen
Volgende artikel
Interieurtrends: de oergezellige woonkamer, najaar 2013