Interieur - Design

Vacation time! Op roadtrip met deze retro caravan

Het einde van het schooljaar komt in zicht en dan schakelen we allemaal over op vakantiemodus. Hoewel velen onder ons moeten werken, kan het geen kwaad om tijdens de kantooruren weg te dromen bij een te gekke reis. Een roadtrip bijvoorbeeld in deze onweerstaanbare retro caravan! Piepklein maar superefficiënt!

Glamping in retrostijl

De Gidget caravan is groots in zijn compactheid. De caravan werd voorzien van het iconische ‘teardrop’ design. Een ontwerp dat vandaag de dag nog steeds even mooi is als in de jaren ’60. Maar wat de Gidget echt speciaal maakt, is dat het kleine ding heel wat zaken kan vervoeren. De slaapkamer komt tevoorschijn door de voorzijde van de camper uit te schuiven. Langs de zijkant kan je door het hippe deurtje de slaapkamer betreden waar je vanuit het queen-size bed je eigen sterrenhemel te zien krijgt.

De achterzijde van de caravan klapt open om de keuken/badkamer met lavabo en werkblad te onthullen. Ook hier kan je weer tal van spullen uitschuiven zoals een koelbox of mini-koelkast, een tweepits kookvuur en een heleboel kastjes (waarvan eentje gevuld is met een brandblusapparaat). Alles werd afgewerkt in de typerende retrostijl van de jaren ’60 wat het des te specialer maakt om de Gidget caravan erop uit te trekken.

Intussen bestaan er al twee modellen: de Bondi (getoond op de foto’s) en de Noosa Longline die nog meer woon- en opslagruimte biedt. De grootte van de Bondi is – zonder trekstang – zo’n 2,45m lang terwijl de Noosa er nog een halve meter bijdoet. De totale breedte van beide modellen bedraagt 2,18m, binnenin bedraagt de breedte 1,63m. Lekker knus!

Voor de Noosa Longline tel je momenteel zo’n $24,750 (ongeveer €21,750) en voor de Bondi zo’n $19,950 (ongeveer €17,550). Daarvoor krijg je dus heel wat terug:

  • slaapkamer met diverse opbergruimtes, queen-size bed dat omgetoverd kan worden tot een zetel, draaiende flatscreen met ingebouwd dvd-speler, opklapbare tafel, luidsprekers in de slaapkamer en keuken.
  • Keuken uitgerust met koelbox als standaard maar een upgrade naar een koelkast is mogelijk, tweepits gasvuur, lavabo, tapsysteem voor het water, brandblusapparaat en rookdetector.
  • Watertank en afvalwatertank. Het Noosa model wordt bovendien uitgerust met een douche en (draagbaar) toilet.
  • Beide modellen worden bovendien uitgerust met zonnepanelen, ledverlichting en diverse stopcontacten en een dakraam zodat je in slaap kan vallen met zicht op de sterrenhemel.

Voor ons telt dit toch al als ‘glamping’. Wat denken jullie? Neem alvast een kijkje op de website van het Australische Gidget.

 

22/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
À quoi ressemble un processus de construction typique ?
Volgende artikel
Terrasse et salon ne font plus qu’un avec une véranda