Interieur - Design

Fun op kantoor: mokken bedrukken

koffiemok met rode bollen aan bureau met open computer, smartphone en grafieken op papier

Wie kantoor zegt, zegt koffie. En waar koffie is, zijn mokken! Je mokken bedrukken in de eigen huisstijl zorgt meteen voor dat samenhorigheidsgevoel bij de collega’s. Maar wedden dat ze ook indruk maken op klanten die over de vloer komen?! Bekers of mokken voor op kantoor laten bedrukken pak je best als volgt aan.

klein witte tas koffie naast open leeg notitieboekje met koffiebonen op

1.       Welk formaat heb je nodig?

Een eerste vraag die je je moet stellen is: welke soort tassen hebben we voornamelijk nodig. Wat drinken je vaste mensen vooral: zijn er veel gewone koffie- en theedrinkers? Dan zal je meer grote bekers nodig hebben dan wanneer je collega’s liefhebbers van espresso zijn, dat typisch uit kleine koppen wordt gedronken.

2.      Welk materiaal kies je?

Naast het formaat, zijn er ook verschillen qua materiaal. De meest gebruikte materialen voor koffiemokken zijn keramiek en porselein. Keramiek is vooral gekend omwille van de uitstekende thermische isolatie: het zorgt er namelijk voor dat je koffie lang warm blijft. Bovendien is keramiek magnetron- en vaatwasserbestendig. Laat mokken uit keramiek wel niet te lang in de vaatwasser zitten na de wasbeurt: ze kunnen niet zo goed tegen vocht.

In tegenstelling tot keramieken mokken die je in een brede waaier aan kleuren kan krijgen, ben je met porselein beperkt tot wittinten. Hoewel het materiaal licht is van gewicht, is het ook erg stevig. Net als keramiek is ook porselein magnetron- en vaatwasserbestendig. Bovendien hoef je hier je vaatwasser niet onmiddellijk uit te laden als je daar geen zin in hebt: de kwaliteit van de mok komt niet in het gedrang wanneer die in aanraking komt met vocht.

Tip: Je koffiemachine schoonmaken zou op je wekelijkse to do-lijst moeten verschijnen. Zo begin je eraan!

3.       Met wat ga je de mokken bedrukken?

Een derde vraag is natuurlijk: met wat laten we mokken bedrukken? Simpel: het logo natuurlijk?! Ja, een logo is inderdaad herkenbaar en blijft hangen. Maar waarom niet eens kiezen voor een pakkende boodschap, een sterke slogan of een goede woordgrap? Wedden dat de gesprekken aan de koffieautomaat eens wat verder zullen gaan als: “mooi weertje vandaag” . Een bedrukte mok is dan ook het perfecte promotiemateriaal!

mokken bedrukken: man aan het werk aan computer, groene koffietas voor hem

4.       Welke kleur heeft je voorkeur?

De beste kleur voor je bedrijfsmokken hangt natuurlijk af van wat je erop laat drukken. Zo is een groen logo op een groene mok geen goed idee: de bedrukking zal niet opvallen en zelfs amper zichtbaar zijn. Werk dus met contrasterende kleuren. Én vergeet de huisstijl natuurlijk niet: is die wit met groen is, ga dan voor vergelijkbare tinten.

5.       Hoé laat je drukken?

Een mok bedrukken kan op verschillende manieren. De meest gebruikte technieken voor mokken zijn keramische transfer en tampondruk. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is keramische transfer zowel voor keramiek- als porseleinmokken geschikt. Met behulp van hitte wordt je bedrukking dan met een hoogwaardige kwaliteit op de beker aangebracht. Bij glazen, zoals voor thee, wordt vaak een tampondruk of een glastransfer gebruikt. De tampondruk is te vergelijken met een stempel. Let wel: dit soort bedrukking zal minder wasbeurten in de vaatwasser overleven.

21/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Mozaïektegels in de badkamer: hot or not?
Volgende artikel
Premie houtkachel vervangen: dit win jij erbij!