Interieur - Design

Ezeltje strek je, meubeltje plooi je! Slim meubeldesign

Minder ruimte in je woning betekent niet dat je ook minder wooncomfort hebt. In de afgelopen weken toonde we meermaals aan dat je zelfs op een zeer beperkte ruimte toch in luxe kan wonen.

Omdat we in een land als België niet altijd een zee van ruimte hebben gaan we graag voor jullie op zoek naar goede ideeën en slimme oplossingen om, los van de woonruimte, toch comfortabel te leven.

Opklapbare meubels die versmelten met je interieur

Now you see it, now you don’t. Da’s zowat de gedachte achter deze opklapbare meubelen. Je klapt ze simpelweg open om extra functionaliteit toe te voegen aan een ruimte. Heb je terug wat meer ruimte nodig? No problemo: gewoon dichtklappen en je hebt weer zeeën van ruimte!

Murphy bed + rek + zetel

Starten doen we met het alombekende murphy bed, dat nu in een nieuw kleedje gestopt wordt en zo ook multifunctioneel wordt:
Meer info & prijzen via BonBon UK

De plooibureau

Deze bureau zit verstopt op wat op het eerste zicht lijkt op een kastje. Eens geopend, vouw je de bureau open en heb je een praktische werkplek met extra opbergruimte!

Deze plooibureau kopen? Op Amazon vind je hem al vanaf $193,20

De tuintafel die versmelt met de muur

Kleine tuin of een koertje? Dan is deze tafel de ideale oplossing om toch buiten te kunnen eten. Deze tuin- of picknicktafel neemt immers helemaal geen plaats in wanneer ze dichtgeklapt is. Opengeklapt biedt ze voldoende ruimte voor 6 personen om comfortabel te eten en ondertussen te genieten van de buitenlucht. Bovendien kan je ook kiezen om de afzonderlijke delen op zich open te klappen: 1 bank of twee banken, enkel de tafel, 1 bank en de tafel, …:

Deze knappe tuintafel kan je hier kopen.

Van schap naar tafeltje

Perfect als nachtkastje of voor op een studentenkot: dit tafeltje klap je snel dicht waardoor er enkel nog een schapje overblijft. Opengeklapt heb je een beperkte maar ruimschoots voldoende ruimte voor een laptop of enkele (school)boeken en schriften:

Dit schap/tafeltje koop je via Amazon

Kookeiland voor hobbykoks met een kleine keuken

En tot slot een handig meubel voor de keukenprinsessen en hobbykoks met een kleine keuken. Dit kookeiland klap je snel open waardoor je heel wat extra ruimte creëert in je keuken:

Het openklapbaar kookeiland koop je via TheKitchn

Heb jij nog andere openklapbare en/of multifunctionele meubelen gespot? Deel ze dan met ons & onze fans op de Inspirerend Wonen Facebookpagina.

20/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dossier: vijf manieren om betaalbaar te bouwen (ook voor dummies)
Volgende artikel
Messing poetsen: laat je deur- en raambeslag stralen