Exclusieve tapijten van Thibault Van Renne

Vaak zoeken we onze topdesigners in het buitenland, maar ook in België vinden we tal van interieurontwerpers die de meest unieke meubels ontwerpen. Thibault Van Renne is zo iemand: zijn exclusieve, handgeknoopte tapijten spreken werkelijk tot de verbeelding. Zopas lanceerde hij een echte wereldprimeur, door een afbeelding van een Gentse DJ om te zetten in een exclusief tapijt. Het resultaat verbluffend:

8 maanden werk, 310.000 knopen

Dat bovenstaand design tapijt niet alledaags is, dat moge duidelijk zijn. Om dit tapijt te realiseren waren 8 maanden en maar liefst 310.000 knopen nodig. De foto werd door een aantal specialisten omgezet naar een nauwkeurig knoopplan, elke pixel wordt voorgesteld door één knoop. Een Nepalees duo tapijtenknopers ging gedurende 6 maanden uitermate geconcentreerd aan de slag met knopen, en het resultaat mag er zijn. De tapijtknopers leverde een prachtig werk af.

Thibault Van Renne wil met dit designobject tonen dat alles mogelijk is. Welk design de klant ook wil, Thibault kan het realiseren. Mits je er tijd en geld voor over hebt natuurlijk, want de prijs van een dergelijk tapijt kan erg hoog oplopen.

Nieuwe tapijtcollecties

Naast de design tapijten op maat kan je bij Thibault Van Renne ook terecht voor enkele ‘standaard’ collecties. Maar vergis je niet, het gaat nog steeds om exclusief materiaal. Op Interieur 2012 zal hij 2 nieuwe collecties voorstellen, de Transitional collectie en de Grunge collectie.

De Transitional collectie

Wie dacht dat oude bloemetjesmotieven uit den boze zijn, heeft het mis. De Transitional collectie doet oude patronen weer helemaal herleven. Deze collectie is volstrekt nieuw op de markt.

Grunge collectie

De Grunge collectie vindt zijn inspiratie in de Grunge periode, in de jaren 90. Prachtige kleuren- en materiaalcombinaties zorgen voor een unieke look. De tapijten doen denken aan versleten en verweerde muren. Fijne, grafische patronen en subtiele kleurnuances kenmerken deze collectie.

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.