Actua

En de designer van het jaar 2012 is… Alain Gilles!

De titel van designer van het jaar gaat dit jaar naar de Brusselse meubelontwerper Alain Gilles. Zijn ontwerpen zijn “concreet, relevant en tonen zijn industriële verantwoordelijkheid, maar hebben evengoed een vleugje poëzie”, aldus de jury.

Alain Gilles

Alain Gilles (42) begon zijn carrière in de financiële sector en koos vervolgens voor een job als industrieel designer. Eerst werkte hij bij Xavier Lust, vervolgens bij Quinze & Milan. In 2007 opende hij een eigen studio, om zich nog meer toe te leggen op meubelontwerp en productdesign.

Designer van het jaar 2012

Met de prijs voor ‘designer van het jaar’ – die jaarlijks wordt uitgereikt door de Interieur vzw, de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend, in samenwerking met het Design museum Gent, Grand-Hornu Images en Design September – volgt Alain Gilles Nathalie Dewez op. Lieven Daenens, directeur van het Design museum Gent, looft de manier waarop Gilles techniciteit met een groot gevoel voor esthetiek combineert.

 

Biënnale Interieur

Wat houdt deze prijs precies in? Tijdens de 23e Biënnale Interieur die plaatsvindt van 20 tot 28 in Kortrijk krijgt Gilles een overzichtstentoonstelling van zijn belangrijkste ontwerpen.

05/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geen vermindering registratierechten SODD woning
Volgende artikel
De string garden, voor meer plantaardige verbeelding