Interieur - Design

Eén kopje koffie! De leukste koffietassen

Jouw vast ochtendritueel, een gezellig kransje onder vriendinnen, een kleine pauze voor de koffiemachine op het werk, een tasje na een heerlijke maaltijd of een bakje troost, charmante koffiejuffrouwen en stoere barista’s… een kopje koffie helpt je de dag door! Gebrande bonen, het zwarte goud, kan je drinken uit een mok, een elegant koffiekopje of een handige meeneembeker.

1. Deukbekers

Kunstenaar Rob Brandt inspireerde zich op de bekende plastic koffiebeker – die bekers waarbij je niet anders kán dan erin knijpen – en maakte een deukbeker uit keramiek. De deukbeker is verkrijgbaar in dire verschillende formaten, large, medium en small voor de expresso‘s.

 

2. Meeneembeker, voor een kopje koffie onderweg

In het gamma ‘lijkt wegwerp, maar is duurzaam en origineel’ zijn er ook de meeneembekers of koffiemokken ‘iwy-leaf-straw-twig’ van het Zweedse merk Manses design. Ze zijn sober en elegant met fijna natuurlijke motiefjes. Modeontwerper Jimmy Choo ontwierp ook coffee cup sleeves, om jouw vingers niet te verbranden en jouw koffiekop te pimpen wanneer je hete afhaalkoffie in je handen houdt.

 

3. Elegante koffiekopjes

Voor een koffiekransje of een gezellig kopje koffie in het vroege lentezonnetje zijn de Bird Cups van Chris Koens ideaal! Deze tasjes zijn makkelijk op elkaar te stappen en zo vormen ze een boom met een vogeltje. Maar nog heel wat andere ontwerpers lieten zich ook door de vogeltjes en de natuur inspireren…

 

4. Voor de theedrinkers: sexy theetassen

Esther Horchner ontwierp voor Pols Potten het ‘Take a bath’ theeservies en dat zijn ongetwijfeld de leukste theekopjes van het heelal! Een schone deerne baadt in jouw theetas en je kan ze aankleden met de kledingstukken die op de lepeltjes staan afgebeeld. 100% porselein, 100% handgemaakt, 100% uniek. En hoe meer thee je drinkt, hoe meer je ziet…

 

5. High tea: thee drinken in stijl

Voor zij die thee enkel willen slurpen met de pink omhoog, is er de 1930 Polka Rose Three Piece Tea Set van Wedgewood. Klasse!

 

29/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een woning plattegrond tekenen: waarop letten?
Volgende artikel
Design vuilbakken