Interieur - Design

Dit worden dé keukentrends voor 2017

Hoe zullen de keukens van 2017 eruitzien? Ronde vormen, zwevende keukenkastjes of een volledig witte keuken … Ontdek hier enkele van de opvallendste keukentrends voor 2017: zo wordt jouw nieuwe keuken helemaal hip en hedendaags!

Helemaal wit

Witte keukens blijven tijdloos, maar in 2017 verwachten we dat dat ze ontpoppen tot een heuse keukentrend. De reden? Een groeiende liefde voor minimalistische en Scandinavische interieurs (al hoeft een Scandinavische keuken heus niet altijd wit te zijn)!

En we snappen ook waarom: witte keukens zijn zo neutraal, dat je ze dankzij opvallende accessoires perfect kan customizen en aanpassen aan elk seizoen. Ook handig: wit past bij elke keukenvloer.

Ronde vormen

Moet je het stellen met een kleine keuken? Geef je keuken karakter met ronde of ovale vormen: deze keukentrend is perfect geschikt voor kleine ruimtes, aangezien ronde vormen minder plaats innemen.

Je kan ook een speels geheel creëren van rechte én ronde vormen: ga bijvoorbeeld voor een golvende of ronde keukentafel en hou de rest recht en strak. Of pak het subtiel aan met enkele ronde keukenaccessoires, zoals een designlamp boven je keukentafel.

Zwevende keukenkastjes

Nog een handige keukentrend voor kleine keukens:zwevende kastjes! Deze keukenkasten hangen vast aan de
wand. Het voordeel? Een veel groter gevoel van ruimte en in één klap ook een luxueuzere uitstraling.

Mooi meegenomen: dankzij zwevende keukenkastjes maak jij je keukenvloer in een mum van tijd schoon.

Planten in de keuken

Net als je badkamer is je keuken vandaag veel meer dan een functionele ruimte. In je keuken kook je niet alleen, maar leef je ook. Je brengt er veel tijd door, dus de inrichting mag daar ook toe bijdragen. Dé keukentrend die daarbij helpt? Tal van planten in je keuken!

Planten zijn een makkelijke manier om een ruimte onmiddellijk gezellig en sfeervol te maken. Heb je wel wat ruimte in je keuken? Ga dan voor grote, hoge kamerplanten: échte blikvangers!

 

30/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een nestkastje in je tuin? Een fluitje van een cent!
Volgende artikel
Zelf je huis inrichten? Tips van de interieurarchitect!