Interieur - Design

Dineren met design bestek

Alles kan design zijn, dus waarom niet je dagdagelijkse bestek. Je gebruikt het elke dag en vroeger werd een zilveren bestek aanzien als een statussymbool. Ook vele toprestaurants willen de klant op zoveel mogelijk manieren verwennen tijdens hun relatief kortstondige bezoek. Een design bestek behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Maar ook thuis kan het zijn dat je wel eens iets anders wilt dan het standaard vork, mes en lepel en daar hebben we wel een aantal voorbeelden van gevonden.

Design boven functie

Design heeft zelden een functie, maar bij design bestek is het aan te raden dat de basis functie behouden blijft. Desalniettemin is er veel design bestek waar de functie van het bestek achteruit werd geschoven zoals bij onderstaande voorbeelden.

Abstract design bestek

Bestek heeft meestal een vloeiende vorm, om het bestek makkelijk en zacht te kunnen hanteren. Maar ook abstract bestek bestaat in vele vormen.

Bestek met een boodschap

Heb je een speciale boodschap voor diegenen met wie je dagelijks eet, kies dan voor bestek met een boodschap. Je kan zelf kiezen wat voor boodschap er moet worden gebruikt: een liefdesboodschap, een vriendelijke reminder of een simpele instructie hoe het bestek te gebruiken.

Een pennen bestek?

Pennen waarvan je met de dopjes kan eten? Dit onderstaande bestek combineert een pen met een vork, mes en lepel. Verwissel het dopje en je hebt een nieuw stuk bestek. Varianten op andere producten bestaan ook in andere vormen, zoals bestek dat wel heel hard lijkt op tuingereedschap.

Design kinderbestek

Ook kinderen mogen al eens verwend worden wat betreft het bestek waar zij mee eten. Zo bestaan er vorken en lepels in de vorm van vliegtuigjes zodat eten iets makkelijker binnengaat bij de allerkleinsten. “Open je mond voor het vliegertje” wordt dan ineens ook veel leuker voor jezelf en de kinderen. Design is namelijk voor alle leeftijden.

10/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieurtips voor een zomers interieur
Volgende artikel
Zonnezeilen, de perfecte schaduwoplossing