Interieur - Design

Design verlichting: pop-up lighting van Chen Bikovski

De jonge ontwerpster Chen Bikovski ontwierp een originele serie nachtlampen. Net als in de pop-up kinderboeken van vroeger, komt deze design verlichting tot leven door aan de schakelaar te trekken.

Design verlichting van Chen Bikovski

Chen Bikovski is een jonge Israëlische ontwerpster. Ze groeide op in Tel Aviv en studeerde aan de Holon Institute of Technology (HIT). Haar pop-up lighting collectie is geïnspireerd op de pop-up kinderboeken van vroeger. Ze legt uit “Met dit project wil ik het enthousiasme, het verrassende en de naïviteit van pop-up terug in ons dagelijks leven brengen”.

Desing verlichting: pop-up lighting

De design verlichting werkt door aan de schakelaar te trekken of hem te verschuiven. Door deze beweging gaat het licht aan en komen de figuren te voorschijn. Het rendier krijgt een gewei, de pauw een mooie staart en de uil ontwaakt. In deze video zie je hoe het licht de vorm van het design laat transformeren:

Chen Bikovski’s ontwerp

Het ontwerp van designer Chen Bikovski is een slimme verbinding tussen functie en vorm. Twee fundamentele eigenschappen van een goed design. Het licht is een essentieel onderdeel van haar design. De inspiratie voor de vorm van het design komt uit de origamiwereld en (zoals we hierboven reeds aanhaalden) de pop-up boeken van vroeger.

30/08/2013

2 Replies to “Design verlichting: pop-up lighting van Chen Bikovski”

jasmin
jasmin

Beste

Ik vind deze lampen prachtig, waar kan ik een pop up lamp kopen ???
Ik vind het nergens online!
Kan u mij aub verder helpen, het zou geweldig leuk staan in mijn interieur!

groetjes

Jasmin

  AnkeS
  AnkeS

  Dag Jasmin,
  Deze design lampen zijn helaas nog niet verkrijgbaar. Voor meer informatie over de lampen kan je contact opnemen via: Bikodesign@gmail.com.
  Groetjes,
  Het iWonen-team

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
De la peinture phosphorescente dans la chambre à coucher !
Volgende artikel
Première année en kot ? Voici comment aménager une chambre étudiant !