Interieur - Design

Design objecten in metaal

In Zuid-Afrika vond een aantal weken geleden de Design Indaba beurs plaats. Een deel van de beurs stond dit jaar in het teken van design objecten gemaakt uit metaal. Het was een samenwerking tussen de ‘Southern Guild’ en ArcelorMittal. De standhouders spaarde kosten noch moeite om indruk te maken met hun meubelen en decoratie uit metaal! Het leverde enkele pareltjes op die we je natuurlijk niet willen onthouden.

Enkele metalen design objecten

Op de beurs pronkten de standhouders met enkele prachtige design objecten. Designer James B Hannah toonde enkele metalen beeldjes met uitstekende borsten, Bronze Age Foundry toonde een wankele tafel met een skelethoofd erbovenop, en David Krynauw toonde ten slotte een prachtige design lamp. De Knife Fight van Michele Mathison is een stukje design decoratie voor wie graag speciale spullen in huis haalt.

Enkele metalen design meubelen

Het meest opvallend op de beurs was de Rockin Chair van Bad Machine, maar dan in metaal. Ook mooi zijn de speciale hexagonale stoelen van Haldane Martin. De tafel van Pieter Henning viel dan weer op door de speciale poten van de tafel.

Deze design objecten en design meubels in metaal passen vooral in een modern, strak interieur. Het metaal geeft je interieur een moderne look, en kan bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met hout om het hout als het ware te breken.

22/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Manga Farming: geef je boeken een tweede leven
Volgende artikel
Dit weekend in Antwerpen: De Invasie van Antwerpen