Interieur - Design

Design meubels van GamFratesi

De studio GamFratesi werd opgericht in 2006 door de Deense architect Stine Gam en de Italiaanse architect Enrico Fratesi. De studio is gevestigd in Kopenhagen. De twee designers reizen evenzeer continu tussen Italië en Denemarken voor de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Creativiteit GamFratesi

GamFratesi haalt zijn creativiteit uit de fusie tussen traditie en vernieuwing met een experimentele benadering in het gebruik van de gekozen materialen en technieken. Stine Gam en Enrico Fratesi maken gebruik van klassieke Deense meubels en de ambachtelijke traditie, gecombineerd met de klassieke Italiaanse intellectuele en conceptuele benadering. Ze ontwerpen cross-culturele meubels die elk een uniek verhaal hebben. Het doel van GamFrateis is om in hun meubels het proces en de techniek van de productie weer te geven.

Design GamFratesi

Haiku

De zetel is een herinterpretatie van een Haiku: een traditionele, compacte en suggestieve vorm van Japanse poëzie, bedoeld als een zintuiglijke afbeelding om een emotie te suggereren. De sofa heeft een stevige buitenkant met een omhullende vorm en een veel zachter en intiem interieur. Deze zachte kant suggereert de beschermende functie en stimuleert een gevoel van nieuwsgierigheid. De Haiku zetel werd ontworpen als een reeks van twee en drie zetels.

Nubo

Nubo is een eenvoudige, ruimtebesparende wandrek. Nubo is een occasionele bureau voor een mini laptop of tablet. Het doel van dit design is bescheidenheid. Als Nubo open is biedt hij een functioneel werkvlak voorzien van een kabel-gleuf en een bevestigingsbeugel voor documenten.

Picnic

Picnic heeft korte poten met een handvat over de top, gemakkelijk om te bewegen. De opbergkist heeft iets weg van de traditionele naaidoos, maar na enkele updates overstijgt het de verwijzing naar deze doos. Picnic heeft een vertrouwde als vreemde dimensie, dat komt door het huiselijke karakter. Het design wordt onderstreept door de zacht gebogen behandeling van de opbergkist, net als de voetjes en hendel waarmee je hem gemakkelijk kan verplaatsen.

18/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkamer inrichting: leuke badmatten
Volgende artikel
Hogedrukreiniger hanteren: tips & tricks