Interieur - Design

Design meubelen van Marcel Breuer

Marcel Breuer (1902-1981) was een Hongaars-Amerikaanse architect en blijft tot op vandaag een van de boegbeelden van de moderne architectuur. Ook de Wassily chair blijft een design klassieker…

Wassily chair

Als architect sloot hij zich aan bij Bauhaus en meteen maakt hij ophef met zijn meubel ontwerpen geïnspireerd op de Nederlandse beweging De Stijl. In 1925 ontwierp Breuer een stoel voor kunstenaar Wassily Kandinsky, waarvoor hij zich op de stalen buizen van zijn fiets inspireerde. Bijna 100 jaar later wordt deze Wassily chair wordt nog altijd goed verkocht en is hij uitgegroeid tot een ware design klassieker!

De meesterwerken van Marcel Breuer

Omdat Breuer van joodse afkomst is, vertrok hij vlak voor WOII naar de VS. Hij werd hoogleraar aan Harvard en werkte intensief samen met Walter Gropius, met wie hij in New York een architectenbureau opende. Zijn bekendste gebouwen zijn de UNESCO in Parijs en de Bijenkorf in Rotterdam en het Whitney Museum of American Art in New York. Zijn architecturaal kenmerk zijn massieve betonsculpturen, waarmee hij heel bijzondere ruimtes creëert. Maar ook zijn ontwerpen van bekende design meubelen en stoelen maken hem tot een van de meesters van de moderne architectuur.

 

31/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geef je terras kleur met winterharde planten
Volgende artikel
3 ideeën voor een romantisch weekendje weg