Interieur - Design

Design lamp: een lamp met een jasje

Het Gentse designteam Wouter en Ainhoa bedachten een originele en functionele lamp. Een design lamp die je naargelang de sfeer of je humeur in een nieuw kleurrijk ‘jasje’ kan steken.

Designduo Estall

Estall is een Gents designbureau opgericht door Wouter Allaert en Ainhoa Estella. Het is net een sprookje: de twee ontwerpers leerde elkaar kennen in Madrid en hebben nu samen een eigen designlabel. Het sprookje begon met een avontuur in Vietnam. Hier werden ze geïnspireerd door het Full Moon festival en even later maakte ze hun eerste ontwerp: DL 01 Lamp. Met dit ontwerp breken ze met het idee dat een lamp een statische element is in je interieur.

DL 01 Lamp: een multifunctionele design lamp

De DL 01 is een multifunctionele lamp die je kan aankleden naargelang het seizoen of je gevoel. Het is een simpel en functioneel ontwerp, dat zowel kan staan als hangen, stapelbaar is en dankzij een kleine ingreep elk moment aanpasbaar is. De stijlvolle lampenkap heeft zes knoopjes waardoor je de lamp een jasje kan aandoen. De basis is gemaakt van polyester, de jasjes zijn gemaakt uit 100% wollen vilt. De eerste collectie journey bestaat uit 11 verschillende kleuren.

Kleed je design lamp naargelang je gevoel

De design lamp past bij alle interieurstijlen. Dankzij de aanpasbare jasjes kan de lamp meegroeien met de smaak van de gebruiker. De verschillende kleuren doen denken aan het gevoel van de ontwerpers. Je kan kiezen tussen ‘Queen for a day’ ‘My Garden’, ‘Heartbeat’, ‘On the road’ en nog veel meer. Door de lamp regelmatig van kleur te veranderen creëer je telkens een andere dynamische sfeer.

Maak nader kennis met dit toffe designduo Estall in het onderstaande filmpje:

DL 01 from ESTALL on Vimeo.

09/05/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Poser du stratifié soi-même : comment et quoi ?
Volgende artikel
Une salle de bain en marbre de Carrare