Interieur - Design

Design iconen: de Cesca stoel van Marcel Breuer

De Cesca Chair: dit ontwerp uit 1928 dat een rieten zitvlak met een stalen frame combineert blijft een evergreen.

Cesca Chair van Marcel Breuer

Marcel Breuer is een Hongaars-Amerikaanse architect verbonden aan de Bauhaus beweging. Hij blijft tot op vandaag een van de meesters van de moderne architectuur en zowel zijn massief betonnen gebouwen als zijn design meubelen zijn wereldberoemd.

En dat is Breuer was gefascineerd door fietsen. Dit resulteerde eerst in de Wassily chair in 1925. In 1928 ontwierp Breuer deze Cesca stoel – genoemd naar zijn dochter Francesca – en gebruikte hiervoor een structuur uit staal en riet. De stoel ging eerst in productie bij Thonet, vervolgens bij Gavina en vandaag bij Knoll.

Evergreen

Een van de iconen onder de design stoelen is de Cesca Chair uit 1928. Deze design stoel verenigt artisanaal vakmanschap met technologische vooruitgang. Terwijl het frame bestaat uit metaal, is de zitting gemaakt uit hout en gevlochten riet. In de jaren 70 was deze stoel enorm populair in Belgische huishoudens, en nu lijkt hij terug van weggeweest! Logisch, eigenlijk. Door de unieke combinatie van materialen past de Cesca stoel overal, van strakke en hedendaagse interieurs tot klassiekere stijlen.

11/04/2013

Vragen en opmerkingen

SC
Stef Cock

Is de Cesca verkrijgbaar inzwartwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Is de Cesca ook verkrijgbaar in zwart vlechtwerk en wat is de prijssssssssssssssssssssssssssssssss,

Is de Cisca ook verkrijgbaar in zwart vlechtwerk en wat is de prijs?
PS deprijsopgave is wellicht het meest gemiste gegeven in uw website

JV
Janny van schijndel

Interesse in cesca stoel marcel breuer, uitvoering met armlegger in beuken. Ook ben ik benieuwd of arm, rug en armleuning als onderdeel verkrijgbaar zijn. Heb nu deze stoelen met zwarte omranding, maar ze moeten opnieuw worden gemat. Overweeg nu nieuwe te kopen maar dan in beuken uitvoering of de betreffende onderdelen te vervangen. En natuurlijk wil ik graag de prijs weten van de stoel, of de losse onderdelen.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zonnezeilen, de perfecte schaduwoplossing
Volgende artikel
DIY Dip Dye | Dip je meubels in een zomerse look