Interieur - Design

De platenkast van HM HandMade

De Brit Hugh Miller maakte op zestienjarige leeftijd reeds meubelen van hout. Hij ging architectuur studeren en paste die kennis toe op zijn liefde voor hout en vakmanschap. Miller heeft nu z’n eigen bedrijf HM HandMade en maakt design meubelen. Zijn nieuwste project – de Folded Record Bureau platenkast – is speciaal ontworpen voor vinyl-liefhebbers.

Retro design in een moderne verpakking

De Folded Record Bureau platenkast combineert hout, vinyl en retro design uit de jaren ’80. Hugh Miller gebruikte Iroko hout voor een authentieke retro uitstraling; Iroko hout werd in de jaren ’70 en ’80 vaak gebruikt voor meubelen. Het ontwerp van de platenkast is gebaseerd op een retro draaitafel. De gevouwen planken vormen een schuin schap voor de opslag van je vinyl-collectie en er is ook een schap voorzien voor je favoriete muziekmagazines.  De klap op de vuurpijl? Een ingebouwde BeoGram 5000 draaitafel om je platen te spelen.

Dé kast voor vinylfielen

Hugh Miller steekt met de Folded Record Bureau platenkast de compacte schoonheid van de oude platenspeler in een modern jasje. Het is het perfecte meubel voor vinylfielen die zweren bij het retro geluid van een platenspeler en het retro design dat erbij past.

07/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een eenvoudig voederhuisje maken voor vogels? Zo doe je dat!
Volgende artikel
Bedient je iPhone binnenkort je oven via Apple-domotica?