Interieur - Design

De Moka Express van Bialetti, voor échte Italiaanse koffie!

Je vindt het in elke Italiaanse keuken, dit is een icoon van Italiaans design, dit is het bekendste espressokannetje ter wereld… dit is de Moka Express van Bialetti!

Het verhaal van Alfonso Bialetti…

Er was eens een kleine ambachtsman uit Noord-Italië, Alfonso Bialetti genaamd. De man had een ijzergieterij, maar eigenlijk wilde hij liever zelf afgewerkte producten maken. En op een goede dag in 1933 werd zijn legendarische koffiekan uit aluminium geboren.

Terwijl Bialetti zijn koffiekannen oorspronkelijk enkel verkocht op plaatselijk marktjes, gaf zijn zoon na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe impuls aan de zaak. Het was ook zijn zoon die besloot een mannetje met een snor op de koffiemachines te drukken. Deze karikaturale afbeelding van vader Bialetti zou uitgroeien tot het symbool van het merk Bialetti.

Il vero caffè italiano

Wat is er zo speciaal aan het espresso apparaat van Bialetti? Terwijl men altijd koffie maakte via percolatie, bedacht Bialetti een nieuw systeem dat niet werkt op basis van de zwaartekracht, maar op basis van druk. Dit proces versnelt de bereidingstijd van koffie, waardoor de smaak van de espresso intenser en krachtiger wordt. Mede door deze revolutionaire techniek werd espresso al gauw de nationale drank van Italië.

 

Men zegt over Moka Express…

Men zegt wel eens dat je de moka niet met zeep mag afwassen. Blijkbaar zou de afzetting van koffiedik tegen het aluminium een lekkere smaak geven aan de espresso koffie. Daarom wordt dus aangeraden dat je het koffieapparaat niet te veel reinigt!

20/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Sparen dankzij woonkrediet: vervroegde terugbetaling
Volgende artikel
Een goede aannemer vinden? Happybouwen.be