Interieur - Design

Cocoon 2012 | Originele meubelontwerpen Dirk Cousaert

Tijdens Cocoon 2012 viel ons oog op de eigentijdse en eigenzinnige meubelontwerpen van Dirk Cousaert

Originele meubelontwerpen

In onze collecties combineren we altijd verschillende natuurlijke materialen. Onze meubels zijn meestal gemaakt uit hout – Franse eik voor binnen en tropische houtsoorten voor buiten -, metaal, glas en steen. We zoeken de perfecte balans tussen deze materialen en proberen de uitstraling eenvoudig te houden. De meubels worden allemaal gemaakt in ons atelier in Kluisbergen, waar we samenwerken met houtbewerkers en twee smeden. We werken hierbij volgens drie lijnen: maatwerk, re-increations en quintessence, onze nieuwe lijn die we hier komen voorstellen.”

Maatwerk

“Mensen komen vaak naar ons met eigen ideeën, bijvoorbeeld voor een keuken op maat. Ze willen vaak een speciale touch. Wij luisteren, geven onze input en komen zo vaak tot iets moois. We zoeken vaak naar een mix tussen strakke en oude elementen, zonder al te veel tierlantijntjes. Sober maar mooi, daar gaan we voor.”

“Terwijl we vroeger vooral landelijke keukens plaatsten, ontwerpen we meer een meer met een industriële look. Zeker de combinatie met ijzer is perfect voor een loftstijl. Maar ook in nieuwbouw of een strakke design stijl komen onze ontwerpen perfect tot hun recht. Dit badkamermeubel zou bijvoorbeeld perfect in nieuwbouw passen, door het contrast van de ruwe steen met een ultra modern kraantje.”

Re-increations

“Onze re-increations collectie doet oude materialen herleven. In deze tafel zijn bijvoorbeeld wagonplanken van een oude trein verwerkt. De palen van het kubusmeubeltje komen dan weer uit de zee. En in deze bureau tafel hebben we 200 kg samengeperste aarde verwerkt, we hebben acht uur lang de aarde moeten kloppen. Het is de eerste keer dat we tadelakt ook in tafels gebruiken, zo waait er een nieuwe wind in onze collectie.”

Quintessence

“Voor dit kastje hebben we samengewerkt met een kunstenares, die ook glas in het meubel verwerkt heeft. Het resultaat is iets duurder. Het is de bedoeling om deze nieuwe lijn van meubels rechtstreeks aan winkels te verkopen en zo een nieuwe markt op te zoeken.”

 

28/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een nieuwe uitdaging? Ga woningdecoratie maken!
Volgende artikel
Cocoon 2012: Glass Box Living