Interieur - Design

Cocktailglazen: Pisco Sour

In onze reeks over hippe cocktails, hebben we al mogen klinken met glazen vol mojito, margarita, cosmopolitan, old fashioned en martini. Nu is het de beurt aan de Peruaanse trots: pisco sour. Waar blijft dat heerlijke zomergevoel?

Pisco sour, verfrissing voor zwoele zomeravonden

Wie Peru zegt, zegt Machu Picchu, zegt inca’s, zegt lama’s, zegt ceviche. Maar wist je dat Peru ook een nationale cocktail heeft die gerust kan opboksen tegen een mojito?

De Spanjaarden namen druiven mee naar Zuid-Amerika, de Peruanen maakten er pisco van, een soort brandewijn. Zo kwam Peru aan haar nationale drank, de pisco sour… De combinatie van pisco met limoenen, eiwit, kaneel, rietsuiker en wat ijs mag op heer eerste zicht misschien wat vreemd lijken, dit is een heerlijke en frisse cocktail die speciaal gemaakt lijkt voor zwoele zomeravonden. Je moet maar eens nippen van het limoenkleurige sap met een schuimlaagje van eiwit en een snuifje kaneel… wedden dat het naar meer smaakt?

Pisco Sour, het recept

Cocktails maken? Zo maak je twee glazen pisco sour:

  • 80ml pisco
  • 40ml limoensap
  • 20ml suikerwater
  • 10 tot 15 ijsblokjes
  • Eiwit van 1 ei
  • Snuifje kaneel

Doe het limoensap samen met de pisco, het eiwit en het ijs in de blender. Mix alles tot het eiwit schuimt. Voeg nog wat suiker toe indien nodig. Verdeel de drank over de glazen en strooi er een klein beetje kaneelpoeder overheen. Hoewel pisco sour soms ook wordt opgediend in een martiniglas of een margaritaglas, hoort pisco sour eigenlijk opgediend te worden in een laag cocktailglas met opstaande randen. Schol!

 

En als je er niet zelf aan durft te beginnen, kan je nog altijd even binnenspringen in de meest hippe cocktailbar van de stad, want daar staat pisco sour gegarandeerd op de kaart.

14/06/2012

Vragen en opmerkingen

TD
Tom De Block

Pisco Sour en variaties zoals Coca Sour of Maracuya Sour zijn inderdaad cocktails die supperlekker zijn.

Makkelijk te bereiden en de drank pisco, macerado de coca of maracuya sour vind je bij WARITAMBO.
Een peruaans-belgische invoerder van dit lekkers. http://www.waritambo.com of mailen naar tom@waritambo.com of gissela@waritambo.com of bellen naar 0471/212567.

Salud y saludos
Gissela en Tom

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Regenwaterrecuperatie: een duurzame oplossing!
Volgende artikel
De pure schoonheid van stalen ramen