Interieur - Design

Bulo blaast 50 kaarsjes uit, dat vieren ze met “O Mr. President”

Bulo wordt 50 jaar en hoe kan een ontwerpbureau zijn verjaardag beter vieren dan met een creatief ontwerp?! Een unieke tafel voor kinderen van alle leeftijden met een garantie van 50 jaar!  

O Mr. President voor de grootheden van morgen

De designers van Bulo ontwierpen een unieke kindertafel met de naam O Mr. President. Een charmant bureau voor de toekomstige ‘shapers’ van de wereld. De tafel werd op een duurzame manier ontwikkeld en zal generaties overleven. De tafel geeft het vakmanschap en de kwaliteit van Bulo weer, maar nodigt ook uit om te blijven spelen.

Duurzaam karakter O Mr. President

Bulo is duurzaam op een milieuvriendelijke manier. De materiaalkeuze voor O Mr. President werd zo goed als klimaatneutraal geproduceerd. Het tafelblad is gemaakt van gerecycleerd hout, de tafelpoten uit nieuw hout, maar op zo’n manier dat er het minst mogelijk verlies werd gemaakt. Voor de productie doen ze beroep op een Belgisch atelier dat zich inzet voor sociale re-integratie. De verpakking ook uit 100% gerecycleerd karton. Uit deze verpakking kan je het bijhorende krukje halen. De handleiding kan je zelfs hergebruiken, het is een reusachtig tekenpapier. De rest van de verpakking vorm je om tot een wand.

Werk hard, speel harder

Boven alles is O Mr. President een ode aan spelen. Elke keer als we ons gek gedragen, irrationeel denken, onze ‘controle’ verliezen, experimenteren en falen, worden we kinderachtig genoemd. Denk eens na, misschien is dit wat de wereld nodig heeft? Spelen is gezond voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Iedereen heeft het nodig om te spelen. Spelen is meer dan enkel plezier: experimenteren, humor, spelletjes en fantasie komen naar boven tijdens het spelen. Deze zorgen voor de ontwikkeling en intelligentie van de mens. Bulo wil ons stimuleren om naast het werken ook te spelen. O Mr. President is een herinnering aan het spelen, welke leeftijd dan ook.

Exclusief meubel

O Mr. President kost €399 en er is slechts een beperkte oplage van 400 exemplaren voor handen. Wil je het exclusieve en uniek meubel bewonderen? Sinds mei staat O Mr. President tentoongesteld in de Londonse Bulo flagship store, in juni reist de tafel verder naar New York. In september keert O Mr. President terug naar huis en vestigt hij zich in het Designmuseum in Gent.

30/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Klinkers leggen: zo doe je dat
Volgende artikel
Afvoer ontstoppen: tips & advies