Interieur - Design

Brussels Design Market: hét event voor vintage meubels

Brussels Design Market

Na een bezoekje aan de Brusselse designmarkt heb je gegarandeerd een hoofd vol inspiratie en een buik vol zin in iets nieuws! Ga samen met ons terug in de tijd, toen hout het meest geliefde materiaal was, en ontdek hoe de designers van toen het nuttige al aan het aangename koppelden. Ben je gek op Scandinavische of vintage meubels? Heeft jouw droominterieur een stijl die net iets afwijkt van het gewone? Rep je naar de Design Market van Tour & Taxis!

Brussels Design Market

Een evenement om in je agenda te noteren

De lente-editie van de markt vindt plaats op 23 en 24 april. Gedurende een volledig weekend verandert dan het magnifieke maritieme station van Tour & Taxis in een gigantische verkoopshal, waar exposanten van over heel België en ver daarbuiten op zoek gaan naar geïnteresseerden voor hun uitzonderlijke spullen die minstens één ding gemeen hebben: ze zijn authentiek.

De meerderheid zijn stukken uit de jaren vijftig tot tachtig. Deze worden geveild op zaterdag, een dag die voorbehouden is aan handelaren. Fervente vintageverzamelaars en -liefhebbers bieden hun beste prijs voor goederen die ze vaak recht uit de vrachtwagen kopen. De vraag is groot, dus snel zijn is de boodschap! Op zondag krijgt het grote publiek de kans om zijn slag te slaan. Er is dan meer ruimte om over de prijs te discussiëren, zodat je (fier als een gieter) je veroverde pareltjes mee naar huis kan nemen.

De ziel van de antiquair

Op de Brusselse designbeurs geef je je ogen goed de kost. Die originele luster om je woonkamer mee op te doffen, dat leuke brocante voetenbankje … Wedden dat je niet aan de verleiding zal kunnen weerstaan? Als je over een gemiddeld of zelfs een behoorlijk budget beschikt, zit je helemaal gebeiteld. Tafels, commodes, bureaus, zetels, stoelen, verlichting, boekenkasten, maar ook minder ‘imposante’ stukken zoals schilderijen, kaarsen of krantenbakken … Kortom: keuze te over! Bovendien specificeren de exposanten telkens het land van herkomst en/of de ontwerper en ben je zeker dat je kwaliteit koopt. Deze spullen gaan al lang mee, dus jij beleeft er vast ook nog jaren plezier aan. Ons verlanglijstje:

Volgende editie?

Sta je te popelen om de markt te bezoeken? Werp eens een blik op de website van Design Market en schrijf je in op de nieuwsbrief. Zo mis je de volgende editie zeker niet!

 

16/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een betere luchtkwaliteit dankzij ventilatie
Volgende artikel
ME by Starck geeft je badkamer een sensuele uitstraling