Interieur - Design

Back to basics: decoreren met mate

Decoreren-met-mate

Less is more, oftewel: decoreer met mate. Decoratie is bedoeld om sfeer te creëren in een ruimte. De kunst is om met zo weinig mogelijk decoratie zoveel mogelijk sfeer te scheppen.

Maar wat als je van véél versiering houdt? Ons advies: kies dan maximaal twee of drie kleuren waarmee je de ruimte wilt opfleuren. Daardoor kan het geheel toch een rustige uitstraling hebben. Een leuk meubel zoals een hangstoel maakt een ruimte dan weer levendig en speels.


Ik ben Anne, blogster van Kees Smit Tuinmeubelen. Ik ben een echt buitenmens en breng mijn vrijetijd het liefst de hele dag buiten door. Een tuin zonder tuinmeubelen is in mijn ogen geen tuin. Daarom blog ik graag over het buitenleven in combinatie met diverse tuinmeubelen. Ik ben gek op natuurlijke kleuren en landelijke stijlen. In mijn droomtuin zie je daarom geen strakke lijnen en vormen.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


De kracht van wit

Decoreren-met-mateMijn persoonlijke favoriete kleur is wit. Deze neutrale kleur is voor zowel een mannen- als vrouwenhuishouding geschikt. Wit geeft rust en geeft je de illusie van ruimte. Vooral voor kleine kamers is wit een echte aanrader. Natuurlijk moeten niet álle meubelen wit zijn. Je kunt wit goed combineren met je lievelingskleur. Denk bijvoorbeeld aan leuke sierkussens in een of twee kleuraccenten op een witte bank.

Je eigen schommel-ei!

Een hangstoel is een apart soort meubel dat in verschillende vormen, modellen en kleuren verkrijgbaar is. De hangstoel wordt ook wel schommel-ei genoemd. Het schommel-ei is een hip meubelstuk dat je kunt combineren met allerlei kussens zonder dat het ‘too much’ wordt. Ook qua kleur is niks te gek. Hou je van kleuren? Dan kun je je met een hangstoel helemaal uitleven. Kies jij liever voor neutrale kleuren? Denk dan aan beige of wit, en fleur de stoel op met leuke sierkussens.

Schommelei-hangstoel

Voor binnen en buiten

Wat veel mensen niet weten is dat tuinmeubelen tegenwoordig zowel binnen als buiten kunnen staan. Dat geldt ook voor de hangstoel. Omdat hangstoelen gemaakt zijn van kunststof vlechtwerk, zijn ze erg licht en makkelijk schoon te maken. Als het schommel-ei de hele zomer buiten heeft gestaan, kun je ze in een handomdraai schoonmaken met water, een spons en groene zeep. De hangstoel kun je vervolgens inclusief frame verplaatsen naar een leuke plek in je huis. Zet de hangstoel in een gezellig hoekje en … geniet!

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende soorten meubelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Kees Smit Tuinmeubelen en laat je inspireren!

 

16/02/2017

Vragen en opmerkingen

ED
Emilia Dekker

Wat heerlijk zo’n schommelei! Ik heb er al vaak in mogen zitten maar het is toch wel prijzig om ze voor thuis te kopen.

B
Bert

De drie kleuren tip is echt een goede tip!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dol op je pluizenbol, maar niet op die hondengeur? Enkele tips …
Volgende artikel
Zalig wegdromen. Beleef meer pret in een kingsize bed!