Interieur - Design

Architecture for dogs! Ook honden houden van design…

Dog is man’s best friend. We houden allemaal van onze trouwe viervoeters en aanschouwen ze als een volwaardig familielid. Ze verdienen dan ook meer dan een plekje in de hoek met een eenvoudige mand of simpel kussen. Dat is ook de mening van Architecture for Dogs dat de meest prachtige bouwwerken maakt die je bovendien zelf thuis kan maken!

Ook honden willen in stijl spelen en slapen

Architecture for Dogs is een collectief van architecten en designers met een groot hart voor honden. Hun doel? Zowel de eigenaars als de honden zelf blij maken door middel van architectuur. Intussen hebben ze al 13 zaken ontworpen, van creatieve hondenhokken tot een hangmat. Het mooie van dit alles is dat ze je ook telkens de blauwdrukken bezorgen zodat je zelf thuis aan de slag kan. Kies je favoriete stuk eruit, print de blauwdrukken en pimp je huis én hond met een hip bouwwerk!

Toegegeven, er zitten wel enkele rare en gewoonweg onbruikbare zaken tussen. Neem nu de Chihuahua Cloud. We zijn er zelf nog niet goed uit wat het moet voorstellen, maar volgens de architecten is het een tweede huid die de persoonlijkheid van de Chihuahua uitbeeld. Volgens ons zal dat een droevige persoonlijkheid zijn want hier wordt toch niemand vrolijk van…

Ga aan de slag met de DIY plannen

Er zitten echter ook wel enkele toppertjes tussen die je gewoon zelf kan maken. Het ‘Interactive Dog House’ is een ontwerp van het Nederlands architectenbureau MVRDV dat zich liet inspireren door de bekendste Beagle ter wereld: Snoopy. Iedereen kent het huisje waar Snoopy vaak op z’n rug op lag. MVRDV ging voor een herinterpretatie van dit huis en voerde enkele subtiele wijzigingen door aan het traditionele ontwerp. Zo werd de bodem afgerond wat een schommeleffect creëert wanneer de Beagle het huisje binnenstapt of verlaat. Daarnaast hangt er ook een touw aan het huis waardoor de Beagle zijn eigen plekje kan kiezen.

De plannen kan je hier downloaden.

No dog, No life is nog zo’n cool project. De architect Sou Fujimoto wilde zowel een leuk meubel creëren voor de bewoners als een gezellige leefruimte voor de hond. Het is eigenlijk een rek waar in het midden een opening gelaten is voor de hond. Op het rek zelf zijn verschillende schapjes voorzien waar je een indoor tuin kan starten maar ook de accessoires van je hond kan bewaren zoals speelgoed, zijn waterkom, halsband, …

De plannen vind je hier.

Het leven van een dashond kan zwaar zijn. Zijn korte pootjes maken het moeilijk om in de zetel te springen of om oogcontact te maken met zijn baasje. Het ontwerp van Atelier BOW-WOW lost dit probleem op. Het houten voorwerp bestaat eigenlijk uit twee lichte hellingen waardoor je dashond makkelijker in de zetel kan of lekker kan spelen! Je kan er zelfs verschillende op elkaar plaatsen om een heuse trap te creëren!

Download de plannen en maak het zelf!

Tot slot zijn ook de Wanmock, Paramount en D-Tunnel absolute pareltjes om in je interieur te plaatsen en je hond te verwennen. Neem dus zeker een kijkje op de Architecture for Dogs website en ga aan de slag met de plannen of bedenk je eigen voorwerp!

27/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een ventilatiesysteem met natuurlijke of mechanische instroom? Wat is de beste keuze?
Volgende artikel
De perfecte indeling voor je nieuwe badkamer