Interieur - Design

5 glazen binnendeuren om je interieur net dat tikkeltje extra te geven

glazen binnendeuren tussen hal en woonkamer

Je moderne woning dat beetje meer cachet geven en tegelijkertijd meer lichtinval en openheid creëren? Dat doe je met glazen binnendeuren! Laat je alvast inspireren door deze 5 prachtige exemplaren & hun voordelen.

Glazen binnendeuren ademen openheid

Door voor een grote en transparante glazen deur te kiezen, zijn er geen breuken in je interieur: de verschillende kamers in huis vloeien dus mooi in elkaar over. Gevolg? Je woning lijkt veel groter! Jij voelt je dus niet opgesloten in een te kleine woonkamer, maar geniet van de open ruimte.

grote glazen draaiende binnendeur met groot open glasvlak
Foto door Greet De (Pinterest).

Creëer breuklijnen dankzij stalen frames

Je bent wel fan van de openheid van een glazen deur, maar wilt toch ook een duidelijke afscheiding tussen bijvoorbeeld woonkamer en keuken … ook dat is perfect mogelijk! Denk aan zwarte, stalen frames die je positioneert zoals je zelf wilt: van grote glasvlakken tot kleine vierkantjes, de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Overloop je opties zeker ook eens met een ervaren vakman: die weet perfect wat er in jouw interieur past.

deur van glas tussen woonkamer en living, veel stalen frames
Foto door Amber Hoekert (Pinterest)

Privacy graag!

Wil je wel profiteren van de lichtinval en de openheid van een glazen deur, maar heb je ook graag wat privacy? Geen enkel probleem: dan kies je gewoon voor een mat exemplaar! Daar komen de zonnestralen nog meer dan voldoende door, maar je creëert toch een duidelijke afscheiding tussen verschillende ruimtes. Het extra voordeel: je kunt de deur goed zien, dus je loopt er minder gemakkelijk tegen ;-).

matte deur
Foto door Anita (Pinterest)

Een imposante vouwdeur

Glazen binnendeuren zijn sowieso al indrukwekkend. Kies je ook nog eens voor een grote vouwdeur, heb je al helemaal een imponerend exemplaar in huis gehaald. Kijk bijvoorbeeld naar de deur hieronder: de veranda en woonkamer worden van elkaar gescheiden door een grote vouwdeur die de hele breedte van de muur in beslag neemt. Door de harmonicadeur open te zetten, wordt het een lange, open ruimte. Ideaal voor een gezellige familiefeestje! Wedden dat je familieleden meteen jaloers gaan zijn op jouw interieur?

impressionante glazen binnendeuren, vouwdeur, harmonicadeur met glazen vakken
Foto door Sam Hudson (Pinterest)

Glazen binnendeuren met een speels element

Een glazen binnendeur is erg modern. Wil je net iets meer speelsheid in je interieur om het strakke moderne te doorbreken? Geen probleem! Mix & match verschillende glassoorten, structuren en transparanties in een origineel en zelfs uniek stalen frame. Zo wordt jouw deur ongetwijfeld de eyecatcher van je woning!

glazen binnendeuren met verschillende glazen vlakken, sommige mat, sommige transparant, en verschillende texturen
Foto door PT (Pinterest)
14/09/2019

Vragen en opmerkingen

L
Lisette

Ik geniet echt van de verscheidene mogelijkheden voor glazen deuren tegenwoordig. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de matte uitvoering, aangezien ik van mijn privacy houd. Hangt er echt vanaf voor welke ruimte je zo een deur gaat plaatsen, want niet op alle modellen is het plaatsen van sloten mogelijk.

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Lisette,

  Inderdaad: dankzij een matte uitvoering zorg je toch voor wat privacy, maar blijf je profiteren van de voordelen van een glazen deur. Bedankt voor je reactie!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe richt je een leuke jongenskamer in? Ontdek hier de tips & tricks
Volgende artikel
De voordelen van muurstickers: 4 redenen om voor stickers te kiezen