Interieur - Design

“1001”: de zetel die functionaliteit en comfort combineert

Het is niet altijd even makkelijk om een perfecte stoel te vinden, maar deze komt toch dicht in de buurt. Studenten van de UdK in Berlijn en de gerenommeerde ID5 Interactive Systems faculteit hebben de handen in elkaar geslagen, en komen met de 1001 op de proppen.

De 1001 is een stoel die functionaliteit en comfort combineert. De stoel past zich aan aan de bewegingen van de gebruiker, zodat hij steeds heel comfortabel aanvoelt. Voor het ontwerp van de stoel gebruikten de ontwerpers de meest geavanceerde CAD technologie.

Het doel van de ontwerpers was heel simpel: ze wilden een zetel ontwerpen die comfort combineert met functionaliteit. De zetel moet zich aanpassen aan de positie van de gebruiker, maar moet daarnaast ook de uitstraling hebben van een moderne eigentijdse zetel.

Opvallend design

Het ontwerp van de zetel is op z’n minst heel opvallend. De basis bestaat uit een afgeronde houten voet, van waaruit elastische staven naar boven schieten. In groepjes van drie staafjes ondersteunen ze meer dan 30 panelen. De staafjes buigen lichtjes zodat ze kunnen meebewegen met de bewegingen van de gebruiker. Dit geeft het gevoel alsof de panelen worden omhooggehouden door heel wat zachte handen. De panelen zelf zijn in geometrische vormen gesneden, waardoor ze enerzijds heel flexibel zijn, maar anderzijds ook het zitgedeelte van de zetel voldoende ondersteunen.

11/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
10 praktische tips om een wasplaats in te richten
Volgende artikel
Steeds meer Belgen kunnen lening huis niet meer afbetalen