Interieur

Decoreren in landelijke stijl: hoe overstijg je de middelmaat?

Woon je in een rustieke woning op het platteland? Dan heb je goud in handen. Niets zo ontspannend als na een drukke werkdag thuiskomen in een oase van rust en groen. Maar de geneugten van het landelijke leven beperken zich niet tot de buitenkant. Ook in je interieur kun je de unieke setting doortrekken. Ontdek hier hoe te decoreren in landelijke stijl zonder in de clichés te vervallen.

Ga voor écht

Het landelijke leven is synoniem met het pure leven: de dag nemen zoals hij komt, wars van alle stress en op het ritme van de natuurlijke biotoop. Dat weerspiegelt zich niet alleen in de kalmte op straat en de deugddoende buitenlucht, maar ook in het interieur. Hier geen schreeuwerige eyecatchers of al te strak minimalisme. Wat dan wel?

    • Hout doet het altijd goed in een landelijk interieur. Met houten meubelen, accessoires of bekleding smokkel je het bos de woonkamer binnen.
    • Kies voor robuustheid. Landelijke decoratie hoeft niet fijnbesnaard en ‘af’ te zijn, maar mag een zekere ‘doorleefdheid’ uitstralen. Brede muren, grote meubels: het kan allemaal.
    • Duurzaamheid is een must in een landelijk interieur. Denk maar aan een keuken in natuursteen: slijtvast én klassevol.

Decoreren in landelijk stijl, wonen in topcomfort

Wie landelijk zegt, zegt comfort. In een landelijk interieur is alles geënt op gebruiksgemak: grote, comfortabele zetels, een ruime badkamer, een keuken om in te verdwalen, … Koppel dat aan hoge ramen met veel lichtinval, en je weet meteen dat landelijke decoratie het niet moet hebben van protserigheid. Hou het eenvoudig en transparant!

Ga voor de basiskleuren

Om het vele daglicht optimaal tot zijn recht te laten komen, overdrijf je het best niet met kleurgebruik. Hou het bij de sobere kleuren zoals grijs, bruin en wit. Op die manier komt de intrinsieke schoonheid van je interieur nog beter tot haar recht.

Fotobronnen: myhomeideas.com, houzz.com, theinspiredroom.net

09/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Transformeer je leeggoed in hippe en cosy decoratie voor huis & tuin!
Volgende artikel
Terrasplanken kiezen: wat zijn de aandachtspunten?