Interieur

De perfecte kamerplant kiezen

De kamerplant is weer helemaal hip! Kamerplanten brengen leven in de huiskamer en hebben een positieve invloed op je gezondheid. Maar welke kamerplant past nu perfect in jouw huiskamer?

De perfecte kamerplant

Kamerplanten blazen leven in je interieur. Je kan een dode hoek volledig doen opleven met een prachtige grote, groene kamerplant. Ze passen namelijk binnen elke interieurstijl en geven elke ruimte een frisse, levendige look. Wil jij graag een kamerplant kopen, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Dan zijn wij er om je te helpen: een lijstje met de 5 hipste kamerplanten!

Top 5 hippe kamerplanten

Kamerplant 1: De Kentia of Howea

Een imposante, groene palm met tropische roots. Je ziet deze mooie groene palm vaak in Hollywoodfilms. In de VS staat de Kentia daarom beter bekend als de “Hollywood Palm”. Wat deze kamerplant nog meer bijzonder maakt? De Kentia geeft regelmatig een nieuw blad.

Kamerplant 2: De Scindapsus

Deze veelzijdige kamerplant kent heel wat verschijningsvormen. Dit maakt dat er voor elk interieur een geschikte Scindapsus verkrijgbaar is. Het grote pluspunt van deze hippe kamerplant? De Scindapsus heeft een luchtzuiverende werking!

Kamerplant 3: De Dracaena (vrouwtjesdraak)

Deze vrouwtjesdraak is een gemakkelijke huisgenoot. Het enige wat de kamerplant nodig heeft is véél licht! In ruil geeft ze je prachtige blaadjes in trendy kleuren en bijzondere vormen. Let op: de vrouwtjesdraak houdt niet van natte voeten, voorkom dus natte wortels en benevel af en toe met een plantenspuit!

Kamerplant 4: De Rhipsalis

Deze kamerplant is eigenlijk een cactus zonder stekels. Er doen geruchten de ronde dat deze stekelloze cactus een kalmerende werking heeft. Bovendien groeit de Rhipsalis snel, is hij gemakkelijk in model te houden en is zeer eenvoudig in verzorging. Het lijkt wel alsof deze kamerplant gemaakt is om in je werkplaats te zetten!

Kamerplant 5: De Ficus

Ficus is al jaren de populairste groene kamerplant! Waar hij deze titel aan te danken heeft? Waarschijnlijk zijn fraaie, expressieve bladeren en kleuren! De stam en het houtwerk van deze huisvriend geeft een heel natuurlijke uitstraling aan je interieur.

Foto’s & inspiratie: Groen van bij ons

22/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
OVAM Ecodesign Award PRO 2013 gaat naar Bulo en Studio Segers
Volgende artikel
5 vragen aan groot kind Aakash Nihalani