Interieur

De perfecte home office in vijf handige tips: hallo productiviteit!

home office

Wat langer slapen, in alle rust werken, ontspannen voor de tv … thuiswerken heeft heel wat voordelen! Maar je home office moet natuurlijk zo ingericht zijn dat jij zo lang mogelijk zo productief mogelijk bent. Hoe dan? Ontdek vijf handige tips in dit artikel. Die deadline halen was nog nooit zo gemakkelijk!

Tip 1: Speel met licht

Het allerbelangrijkste voor een productieve werkplek? Dat er veel natuurlijke lichtinval is! Zet je bureau dus zeker in een kamer met een raam. Natuurlijk moet je ook voor extra verlichting zorgen voor wanneer je tot in de late uurtjes doorwerkt. Denk eerst en vooral aan een nuttige bureaulamp, maar vergeet ook die leuke sfeerverlichting niet. Je werkt altijd beter in een gezellige ruimte!

Tip 2: Houd je home office ordelijk

Iedereen weet het, maar toch wordt de volgende tip zo vaak genegeerd: zorg voor een opgeruimd bureau! Een rommelig home office zorgt voor een rommelig hoofd. En dat is slecht voor de productiviteit! Hoe jij je thuiskantoor gemakkelijk ordelijk houdt? Met …

  • brievenbakken: een voor je to do’s, een voor de post, een voor dringende zaken … zo vind je alles gemakkelijk terug.
  • een wall grid: aan dat rooster hang je onder andere je to-dolijst. Beter dat dan 1001 post-itjes overal. Hang er ook zeker wat leuke afbeeldingen rond voor extra sfeer.
thuisbureau met wall grid
Dankzij een wall grid hang jij enkele nuttige nota’s omhoog. Onmogelijk om dat ene één do nog te vergeten!

Tip 3: Hang een klok op

Ja ja, je weet het wel: timemanagement is enorm belangrijk. Jij hebt dan ook perfect uitgerekend hoeveel tijd je aan welke taak zult geven. Die tijd ook in het oog houden? Dan moet je een klok installeren in je bureau! Het extra voordeel: jij weet perfect wanneer je even pauze mag nemen. ;-)

klok in ordelijke home office
Hang zeker een klok in je bureau, zo kun je het uur altijd in de gaten houden … en weet je perfect wanneer je pauze moet nemen. ;-)

Tip 4: Zorg voor ontspanning

Wat nood aan ontspanning? Of een brainstormsessie gepland? Dan moet jij even weg van je bureau! Zorg dus zeker voor een ontspanningsruimte in je home office. Denk aan een leuke zetel, een staantafel, een schommelstoel … De goede ideeën volgen als vanzelf.

zetel in bureau thuis, laptop, lampen, sfeerdecoratie tegen de muur
Zorg ook voor een plekje om je te ontspannen!

Tip 5: Maak van je home office echt je eigen stekje

Maak het wat gemakkelijker om ’s morgens je bed uit te rollen door van je thuiskantoor echt een leuke plek te maken. Kleed het dus zeker ook leuk aan! Denk aan …

  • Persoonlijke spullen, zoals foto’s met vrienden of een souvenir van die topreis.
  • Groene plantjes
  • Leuke posters

Zolang het niet op rommel lijkt, maar echt een leuke inkleding is, ga jij haast niet kunnen wachten om aan een nieuwe werkdag te beginnen.

eigen accenten in home office
Kleed je thuiskantoor sfeervol in met enkele persoonlijke touches.

Bonustip: Zorg ook voor een lekkere geur! Zeker de aroma’s grapefruit, citroen en zoete sinaasappel zorgen voor extra productiviteit.

Dat waren alvast onze vijf nuttige tips om van je home office een gezellige én productieve werkplek te maken. Heb jij ook nog tips voor de andere lezers? Laat ze zeker weten in de comments!

19/12/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Eenvoudiger leven dankzij de Quookerkraan: ontdek ze op Batibouw
Volgende artikel
2 belangrijke keuzes voor het perfecte, rustgevende badmoment