Interieur

De opties voor plafonds: oneindig veel & origineel

originele plafonds fantasie

De inrichting van een pand beperkt zich haast altijd tot de muren en de vloer. Het plafond blijft vaak verweesd – lees: effen en wit – achter. Er bestaan nochtans tal van interessant opties om ook boven je hoofd een ware metamorfose te veroorzaken. Kijk omhoog en laat je inspireren door deze originele plafonds!

Baas in eigen bos

originele plafonds hout

Hout speelt een hoofdrol in veel interieurs, als het basisbestanddeel van meubels of als vloerbekleding. Hout wordt inderdaad vaak in zijn traditionele rol van vloerparket geduwd. Maar parket kun je eigenlijk ook gerust tegen het plafond bevestigen. Je verft het daarna in de gewenste teint, of je laat de houten balken in hun natuurlijke kleur. Alles kan!

Barok boven

originele plafonds tegels

Wist je dat tegels en plafonds prima samengaan? Tegels zijn ideaal om je plafond helemaal naar je eigen hand te zetten. Waarom opteer je bijvoorbeeld niet voor een Elizabethaanse of zelfs een barokke look?

Helder, helderder, helderst

Een lichtgevend plafond is een van de leukste manieren om een luxueuze toets te geven aan je interieur. Ledverlichting heeft bijvoorbeeld een futuristische en originele uitstraling. Design ten top! Zo’n bijzondere verlichting staat meteen garant voor een bijzondere atmosfeer. Geïntegreerde spots zijn daarom de lievelingen van tal van huiseigenaars. Je persoonlijke zonnestralen zijn beschikbaar met een simpele druk op de knop. Ook verlichting in de vorm van een grote rechthoek aan het plafond is enorm populair.

Het plafond treedt op de voorgrond

originele plafonds fantasie

Beeld je een plaats in waar je je fantasie de vrije loop kunt laten. Zet je favoriete kamer in de kijker en besteed extra aandacht aan dit plekje waar je zo veel tijd doorbrengt. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om toffe effecten te creëren. Om er maar eentje te noemen: hang allemaal houten staafjes aan je plafond. Hier en daar een spot ertussen, en ze transformeren op slag tot warme, gezellig gloeiende peertjes. Onverwacht gezellig!

Een kleurenpalet op je plafond

originele plafonds kleur

Een tweekleurige kamer creëert een bijzonder perspectief. Zo bereik je gegarandeerd een uniek effect als je het plafond in een donkerdere kleur schildert dan de muren. Twijfel je over de kleur? Laat je inspireren door je accessoires. Zijn je fotokaders en kussens oranje, dan is een plafond in die kleur een leuke extra.

Laat je plafond niet langer aan zijn lot over. Ga op zoek naar die ene, speciale manier om je pand wat ‘schwung’ te geven. Jouw droominterieur ligt binnen penseelbereik!

 

04/06/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gezien op Batibouw: de voedselvermaler
Volgende artikel
Slimme decoratietips voor een huwelijk in eigen tuin