Interieur

De kelder of zolder inrichten als speelhal!

Heb je het geluk dat je beschikt over een grote kelder of zolder? Dan zit je misschien met het luxeprobleem dat je niet echt goed weet wat aan te vangen met zoveel ruimte…

De kelder of de zolder zijn nu niet meteen de meest sexy ruimtes in een woning, dus de mogelijkheden zijn al snel heel beperkt. Toch bestaan er heel wat mooie voorbeelden van mensen die  hun kelder of zolder inrichten als een aantrekkelijke ruimte om te spelen of te loungen. Waarom zou je jouw kelder of zolder dus niet omvormen tot een coole speelhal met een knap interieur?!

Een speelse kelder- of zolderinrichting!

Het klinkt op het eerste zicht heel gek, maar dat is het helemaal niet. De kelder ligt ondergronds en de zolder ligt hoog genoeg om geen of weinig last te hebben van lawaaihinder. In de kelder kan je altijd wel iets meer geluid maken. Ideaal dus voor luidruchtige gasten die komen meespelen. Ook is het in de kelder steeds goed fris, waardoor je heel wat beweging kan verdragen. In de zolder is het meestal iets warmer. Airconditioning of koeling kan in de zomer dus wel aan te raden zijn.

Welke speeltuigen kan je kwijt in de kelder of zolder? Klassiekers zijn de biljarttafel en de kickertafel. Maar ook casino toestellen vinden hier natuurlijk hun plaats. Elk speeltuig dat je in een bar terugvindt, kan je makkelijk onderbrengen in je eigen speelhal.

Afwerking van je kelder of zolder

Een biljarttafel in je kelder zetten is natuurlijk niet voldoende. Je speelhal moet ook aantrekkelijk aangekleed worden. Zorg voor een comfortabel vast tapijt en sfeervolle verlichting. Enkele kleine spots hier en daar zijn meestal al voldoende. Het komt er dus op neer om van je kelder een tweede woonkamer te maken. Enkel dan zullen gasten graag vertoeven in je speelhal.

Naast de kelder of zolder inrichting zorg je ook voor een aangename lounge ruimte, waar mensen kunnen relaxen. Plaats enkele comfortabele zetels, en eventueel een bar met enkele trendy barkrukken.

Het globale beeld is intussen duidelijk: je kelder of zolder moet eigenlijk worden omgevormd tot een volwaardig alternatief voor een toffe kroeg. Het vergt misschien wel een beetje arbeid, maar de hoeveelheid plezier die je in deze ruimte zal beleven is het meer dan waard!

02/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Keuken inrichting – tips voor een praktisch kookeiland
Volgende artikel
Sleutel-op-de-deur van A tot Z: inplanting & fundering