Interieur

De finishing touch: deurklinken in lijn met je interieur

De hedendaagse architectuur is veelal gebaseerd op strakke lijnen en een open, ruimtelijke inrichting. Duurzaamheid en ecologie zijn bovendien belangrijke pijlers van moderne woningen. De strakke stijl, ook wel gekend als de loftstijl, vereist dan ook aangepast beslag. We bezorgen je graag wat meer inspiratie voor je strakke interieur!

Collectie design beslag voor het hedendaagse interieur

De titel van ons artikel luidt dan wel ‘deurklinken in lijn met je interieur’ maar we moeten natuurlijk verder kijken dan enkel de deurklinken. Het hele pakket van beslag moet immers in lijn zijn met het interieur om een smaakvol geheel te kunnen creëren. Iets wat trouwens nog te vaak over het hoofd gekeken wordt bij het inrichten van het interieur.

Zo staat niet iedereen er bij stil dat je een ‘verouderd’ meubelstuk bijvoorbeeld een volledig nieuwe look kan geven met nieuw meubelbeslag. Denk maar aan je keukenkastjes en –schuiven. Verhuis je dus van een oudere woning naar een strakke woning of loft? Dan hoef je heus niet al je meubels buiten te gooien. Bij Dauby kan je terecht voor zowel deur- als raambeslag maar ook meubelbeslag waarmee je jouw meubel-, deur- en raambeslag perfect kan afstemmen op de (bouw)stijl van je woning.

Less is more of ga je voor exclusief?

Om de strakke lijnen van de moderne bouwstijl door te trekken in je interieur, selecteerde Dauby diverse collecties hedendaags en strak beslag. Deze werden ondergebracht in de collectie ‘Design’. Het mooie aan de Design collectie is dat je dezelfde strakke toets kan geven, beginnend bij je voordeur en dus het exterieur en eindigend bij het interieur en alle binnendeuren.

Bij modern design is ‘less is more’ het mantra. Dat zie je ook aan de ontwerpen, materialen en afwerking van al het design beslag. Er is wel een onderscheid in materialen tussen de deurklinken en de meubelgrepen en -knoppen. Waar voor de deurklinken vaak materialen als chroom en inox gebruikt worden, werd er bij het design meubelbeslag gekozen voor wit brons en britannium. Deze hoogwaardige materialen voegen de nodige klasse toe aan je interieur, van de deur tot je kasten.

Wie echter nog een stapje verder wilt gaan, kan kiezen voor de collectie Top Design. De collectie Top Design bevat exclusieve en stijlvolle design deurknoppen van ontwerpers als Philippe Starck, Enrico Baleri en Hannes Wettstein. Het summum van modern design dus en de finishing touch voor iedere strakke en moderne woning.

En zo is er voor ieder type woning en iedere interieur- of bouwstijl wel het juiste beslag te vinden. Zoals steeds gezegd wordt, zijn het de details die voor de finishing touch zorgen en het beslag is daar een essentieel onderdeel van.

07/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Plan je bezoek aan de Bis beurs 2014 – Meer dan (ver)bouwen alleen
Volgende artikel
De eerste weken in mijn nieuwbouwwoning