Interieur

De deurmat drie keer anders

deurmat

Een deurmat is een essentieel onderdeel van je inkomhal. Als overgang tussen binnen en buiten houdt de deurmat zoveel mogelijk vuil buiten. Daarnaast kan het ook nog eens een leuk en verwelkomend element zijn. We zetten je alvast op weg bij de keuze van je volgende deurmat en sommen de belangrijkste types op.

1. Robuuste buitendeurmatten

deurmat rubber

De meeste mensen leggen een deurmat in de inkomhal, maar je kunt er ook voor kiezen om buiten een deurmat te leggen. Voor de voordeur leg je natuurlijk een mooi model, terwijl esthetiek aan de achterdeur misschien minder van tel is.

Je hebt de keuze uit verschillende materialen. Een metalen deurmat of voetveegrooster is uiteraard oerdegelijk en dus perfect geschikt voor buiten. Je hebt modellen in veelal romantische en landelijke patronen; naar moderne metalen deurmatten is het wat langer zoeken.

Een andere optie is een rubberen buitendeurmat. Je denkt misschien meteen aan een zwarte rubberen mat met ronde gaten, maar tegenwoordig bestaan er ook mooiere modellen, vaak met dezelfde patronen als metalen deurmatten.

2. Kokosmatten

deurmat kokosmat

Kokosmatten kun je zowel binnen als buiten leggen. Een kokosmat of natuurlijke borstelmat bestaat uit rechtopstaande kokosgarens waarmee je je schoenen doeltreffend kunt schoonvegen. Je hebt de keuze uit natuurlijke matten – in natuurlijk bruin – en beschilderde matten. Een kokosmat gaat lang mee en is schimmel- en rotbestendig. Na verloop van tijd kunnen de garens wel loskomen, wat wat extra stofzuigwerk met zich meebrengt.

3. Droogloopmatten

deurmat droogloopmat

Uitgeregend na een dagje slecht weer? Neem nattigheid niet mee naar binnen door over een droogloopmat te lopen. Door de waterdichte vinyllaag aan de onderkant wordt het vocht doeltreffend verzameld op een plek. Vergeet natuurlijk niet om de mat regelmatig uit te kuisen met een stofzuiger of – jawel – hogedrukreiniger.

Na het kiezen van je deurmat volgt de rest van je inkomhal. Leer hier hoe je je inkomhal kunt inrichten!

 

24/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Matcha-thee: een ‘must-drink’ in alle trendy bars
Volgende artikel
Kleur in je interieur zonder je muren te schilderen? Dat kan!