Interieur

De comeback van de zitzak: terug van nooit echt weggeweest

zitzak in kinderkamer

Je herkent jezelf ongetwijfeld ook in de volgende situatie: je ziet ergens een zitzak staan en je hebt onmiddellijk de neiging om erin neer te ploffen! Een zitzak is dan ook voor jong én oud het perfecte meubelstuk. Maar wist je dat die in de loop der jaren heel wat veranderd is? Ontdek er alles over in dit artikel!

De indrukwekkende comeback van de zitzak

Dat wij lang niet de eerste generatie zijn die van een zitzak geniet, dat wist je natuurlijk al. Het was bij de flowerpowergeneratie, in de jaren 60 en 70 dus, dat de zitzak voor het eerst op de markt kwam. Maar jammer genoeg was die voor de allerkleinsten niet altijd even veilig: doordat de zak onderaan een grote sluiting had, waarin de vulling werd gedaan, verstopten kinderen zich er vaak in. En dat was natuurlijk niet zo veilig.

drie kinderzitzakken met twee kinderen
Geen zorgen: ondertussen is de zitzak wél kindvriendelijk.

Dat is dan ook een van de redenen waarom de zitzak een beetje in de vergetelheid was geraakt. Gelukkig zijn er ondertussen heel wat aanpassingen aan gebeurd, waardoor de zitzak de afgelopen jaren een behoorlijke comeback heeft gemaakt. In veel interieurs is het zelfs een volwaardig meubelstuk geworden!

Jong of oud: voor ieder wat wils

In eerste instantie was de zitzak vooral erg aantrekkelijk voor kinderen. Dat zien we nu nog steeds: er zijn tal van kinderzitzakken te verkrijgen. Denk aan een in de vorm van een dier of van een voetbal. Een kind wordt er dan ook helemaal blij van om heerlijk in zo’n zitzak te hangen … al houden wij de ouders uiteraard niet tegen. ;-) Bovendien is zo’n meubelstuk een erg leuke toevoeging voor de kinderkamer of speelhoek.

stijlvolle woonkamer met groene plant en zitzak
Een zitzak is een comfortabel meubelstuk voor jong én oud.

Maar ook voor de oudere kinderen zijn er zitzakken beschikbaar. Een leuk voorbeeld? Zitzakken speciaal ontworpen om in te gamen! Je zit dus lekker comfortabel op de PlayStation of Xbox te spelen.

En tot slot wordt er natuurlijk ook aan de volwassenen gedacht. Voor elke stijl en inrichting is een passende zitzak te vinden: het is dus helemaal geen doorn in het oog, maar een echte meerwaarde voor je interieur!

volwassen vrouw in grijze zitzak
Als volwassene genieten van een zitzak? Tuurlijk wel!

De voordelen van een zitzak

Maar naast een leuk extra item in je interieur, wat zijn nog voordelen van een zitzak? Wij kunnen er wel enkele bedenken:

  • het is goedkoper dan andere meubelstukken.
  • het is flexibel in gebruik: je zitzak op een andere plek leggen, is een fluitje van een cent.
  • het is buiten te gebruiken. Een loungehoek op je terras in de zomer? Check!
oranje zitzakken op het strand, avondschermering
Buiten genieten van je zitzak? Dat kan!

Ben jij al helemaal overtuigd van een zitzak in je interieur? Of misschien heb je er zelfs al een? Laat het zeker weten hieronder in de comments!

04/02/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dankzij deze drie tips naar een geslaagde verbouwing van je huis
Volgende artikel
Je keukenwerkblad kiezen? Houd rekening met deze 6 voorkeuren!