Interieur

Creatieve tips om je huis op te ruimen

Creatieve tips om je huis op te ruimen

Er zijn maar weinig mensen fan van opruimen. Maar wanneer je het blijft uitstellen, wordt de hoeveelheid opruimwerk alleen maar groter. Het kan helpen om het schoonmaak- en opruimwerk eens anders aan te pakken. Door het leuk(er) of gemakkelijker te maken, zul je het minder vaak uitstellen en, wie weet, zelfs zin krijgen om op te ruimen …

Opruimen volgens UfYH

Op de website Unfuck Your Habitat raden ze aan om op te ruimen volgens een 20/10 principe. Dat wil zeggen dat je 20 minuten opruimt en daarna 10 minuten pauzeert, voordat je (eventueel) weer 20 minuten opruimt. Op die manier voorkom je dat je een marathonopruimsessie houdt. Waarschijnlijk ken je dat gemarathon wel: de rommel heeft zich al zo lang opgestapeld, dat je uit frustratie in een keer alles gaat opruimen. Door maar 20 minuten op te ruimen en daarna te pauzeren, bewaar je genoeg energie om op een ander moment verder te doen.

Dozenmethodes

Dozen zijn van onschatbare waarde bij het opruimen van je huis. Ben je bijvoorbeeld een onverbeterlijke creatieveling die steeds maar nieuwe projecten begint of graag spulletjes verzamelt? In dat geval kan het helpen om al je onafgewerkte projecten en verzamelingen in één doos te bewaren. Zodra de doos vol is, mag je geen nieuwe projecten beginnen tot je er eentje hebt afgewerkt (of weggegooid). Een andere manier om op te ruimen met dozen is om je spullen te sorteren in ‘afval’, ‘weggeven’, ‘bewaren’ en ‘verplaatsen’. Bij het opruimen van een kamer sorteer je al je spullen in een van de vier dozen. Zo blijft het overzichtelijk.

Say cheese!

Vind je het moeilijk om spullen weg te gooien? Bewaar je bergen verjaardagskaartjes en concertticketjes omdat er zo veel herinneringen aan verbonden zijn? In dat geval kan het een goed idee zijn om een foto te maken van het voorwerp in plaats van het voorwerp zelf te bewaren. Zo blijft de herinnering intact, maar nemen de spullen geen plaats meer in beslag!

15/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Begin een minimoestuin met hergebruikte supermarktgroenten
Volgende artikel
Een tuin aanleggen op zijn Engels of zijn Frans?