Doe Het Zelf

Creatief in eigen huis met de gallery wall

gallery wall

Een persoonlijke toets geven aan je interieur? Dat doe je met een gallery wall. Gun je creativiteit de vrije loop en verfraai je muur met deze gepersonaliseerde eyecatchers, die je helemaal zelf kunt maken.

Creatief kiezen

Het allerleukste aan een gallery wall is dat je zelf helemaal kunt kiezen wat je wilt ophangen. Van zelfgemaakte kunstwerken tot leuke foto’s die je op Pinterest hebt gevonden, in jouw collage ben jij de baas! De kaders voor je collage kun je online aanschaffen of in een tweedehandswinkel op de kop tikken. Originaliteit staat voorop: met een opvallend kader kun je je favoriete onderdeel van de gallery wall extra in de verf zetten.

Persoonlijke toets

Een gallery wall is altijd uniek, maar om er echt uit te springen moet je natuurlijk out of the box denken. Hieronder zetten we de creatiefste ideeën op een rij.

  • Gebruik een spiegel als een van de elementen in je galerij.
  • Splits een print van een foto of kunstwerk op in verschillende delen en stop elk deel in een aparte kader.
  • Integreer een lamp of een klok in je gallery wall. Mooi én functioneel!
  • Schik je kaders zo, dat de vorm van het geheel een eigen betekenis krijgt. Een gallery wall in hartvorm met alle kunst waar jij van houdt in verwerkt, frist gegarandeerd je interieur op.
  • Breng wat groen in je gallery wall met een hangende bloempot.

gallery wall

De gallery wall praktisch bekeken

Om al je kaders tot één elegante eyecatcher te herwerken, is het aangeraden om je plan vooraf op papier te zetten.

Vervolgens neem je een doek, waarop je de kaders schikt zoals je ze op de muur wilt hangen. Omlijn de kaders en gebruik het doek als blauwdruk voor de muur. Zo weet je exact waar je de haken voor je kaders in de muur moet bevestigen.

Opgelet: hoogteverschillen kunnen ontstaan tussen de kaders, wanneer je ze ophangt. Hou rekening met de verschillende ophangsystemen en test vooraf hoe groot de afstandsverschillen zijn.

 

03/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Uit deze legpatronen kun je kiezen voor je parketvloer
Volgende artikel
Tuintrends 2016: terugblikken, zintuigen prikkelen en zélf kweken