Interieur

Voor een prikkelende zomer: cactussen in je interieur

Laat een Zuid-Amerikaanse wind door je interieur waaien met een cactus! Ze zijn stijlvol, makkelijk in onderhoud en geven jouw huiskamer een fris groene en exotische touch.

Prikkelende zomerplanten

De ideale plant voor jonge, hippe mensen, de ultieme vrijgezel of mensen met een modern interieur die veel reizen? Cactussen. Deze planten zijn groen en grappig van vorm en zijn dus meteen ook een pak origineler als bananenbomen, dracaena of een olijfboompje. Regenachtige zomer of niet, ze zorgen als geen ander voor een tropisch sfeertje in huis!

Leuk idee: plant kleine, kleurrijke cactussen in een schaal en zo krijg je meteen een kleurrijke verzameling voor de keuken of de badkamer.

Cactus soorten

In zuilvorm, bolvorm of schijven. Minuscuul klein of meters hoog. Van schoonmoederskussen tot de beruchte Peyote… er bestaan heel veel verschillende soorten cactussen.

Cactus verzorgen

Cactussen houden van zonnige plaatsen en zijn makkelijk in onderhoud. Er zijn drie zaken die je niet mag vergeten:

  • Eenmaal per maand water geven volstaat om je plant in leven te houden. Vervolgens moet de potgrond helemaal uitdrogen. Controleer of de cactusaarde opgedroogd is voor je de plant weer water geeft. Twijfel je? Dan geef je beter te weinig dan te veel water. Het water mag niet te koud zijn. Ook wat extra cactusvoeding tijdens de zomermaanden kan zeker geen kwaad.
  • Cactussen hebben veel licht nodig. Hoe meer daglicht, hoe beter.
  • Temperatuur: cactussen houden van onze kamertemperatuur. Deze mag niet onder de 10°C zakken.

Een cactus verpotten is echter geen sinecure, toch moet je dit om de 2 tot 3 jaar doen. Tip: wikkel krantenpapier rond de armen van de cactus en doe er dan nopjesfolie omheen. Zo kan je de plant voorzichtig vastnemen en verpotten.

01/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Buitenverblijf van koningin Fabiola wordt eigendom van stichting
Volgende artikel
Re-Trouvé design tuinmeubelen