Interieur

Buitendeuren: een overzicht van de verschillende soorten

Buitendeuren zijn er in verschillende maten en gewichten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen voordeuren en achterdeuren in hout, aluminium en PVC.
Verder zijn er ook verschillende types verkrijgbaar: gewone deuren, schuifdeuren en enkele en dubbele deuren.

Buitendeuren bepalen uitstraling van je huis

Buitendeuren zijn vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van je woning. Samen met de ramen bepalen ze in grote mate de uitstraling van je huis. Bovendien speelt een voordeur ook een belangrijke rol bij de veiligheid en de inbraakpreventie van je huis. Als je er een kiest met een hoge isolatiewaarde dan kan je aanzienlijk op je energiefactuur besparen. Redenen genoeg om de nodige aandacht te besteden aan de keuze van je voordeuren.

Voordeur, achterdeur en ramen vormen één geheel

Ramen en buitendeuren bestel je best samen bij dezelfde leverancier. Zorg voor een mooie combinatie van beide en maak er een fraai samenhangend geheel van. De keuze van je buitendeuren hangt af van je smaak, de stijl van je huis en uiteraard je budget. Hieronder zetten we de eigenschappen van PVC, aluminium en houten buitendeuren op een rijtje.

PVC buitendeuren

PVC buitendeuren staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze gaan lang mee en hebben een hoge isolatiewaarde. Bovendien zijn PVC buitendeuren stevig en veilig en in heel wat kleuren verkrijgbaar. Verder zijn ze kleur- en vormvast en vochtbestendig. Je kan ze ook verkrijgen met een houten of aluminium look.

Aluminium buitendeuren

Aluminium voordeuren en achterdeuren zijn licht en hebben een moderne uitstraling. Ze zijn robuust en stabiel en gemakkelijk te onderhouden. Verder scoren ze goed op het gebied van thermische en akoestische isolatie en zijn ze levenslang kleurvast. In aluminium deuren krijg je nooit barsten of scheuren. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar met geïntegreerde scharnieren.

Houten buitendeuren

Houten deuren zijn relatief goedkoop. Je hebt vele opties qua afwerking en een houten buitendeur straalt karakter en warmte uit. Het is bovendien een natuurproduct met een hoge natuurlijke isolatiewaarde. Hout is bovendien een flexibel materiaal dat je kan bewerken tot alle maten en vormen. Je kan ook je favoriete kleur kiezen en je buitenschrijnwerk een kleurtje geven.

12/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Soorten propaangasflessen en hun toepassingen
Volgende artikel
Meur aan de muur: kunstige luchtverfrissers