Interieur

Happy summer feelings in je interieur met de botanische trend!

interieurtrend voor de lente en zomer van 2015? Dat is de botanische trend! Lekker fris met een uitbundige collectie planten in alle vormen en materialen aangevuld met een snuifje vintage. Verweerd hout, rotan en bamboe aangevuld met enkele metalen en stalen elementen. Tijd voor een nature revival in je interieur!

Haal de botanische trend naar je interieur

De naam van de trend verklapt het al: het draait allemaal rond de natuur. Planten krijgen de hoofdrol maar ook dieren en insecten verschijnen op het toneel. Beperk je echter niet tot de typische plantjes maar ga voor een bonte collectie van tropische en exotische planten zoals een olijfboom, eucalyptus, Aloë Vera, cactussen, enzovoort. Combineer diverse texturen en speel met de verschillende bladvormen, tinten en structuren maar ook met diverse vazen en potten.

Ook dieren en insecten krijgen hun plaatsje tussen al die planten. De beestenboel zien we voornamelijk in de vorm van prints: behangpapier, muurdecoratie, schilderijen, …

Natuurlijke materialen natuurlijk!

In een botanisch interieur weren we kunstmatige materialen en verwelkomen we de natuur met open armen. Natuurlijke materialen als rotan, riet, beton, hout, marmer, gekleurd glas, … komen in veelvoud voor. Materialen als zink, metaal en ijzer zorgen dan weer voor een leuk contrast.

Frisse en trendy kleuren

Smaragdgroen was al een trendkleur en dankzij de botanische trend zal ze niet snel verdwijnen uit ons interieur. Gebruik het smaragdgroen om van een meubel of accessoires een eyecatcher te maken en mix en match met diverse tinten zoals verweerd groen, appelblauwzeegroen, enzovoort. Verwerk hier en daar wat blauwe accenten om het geheel luchtig te houden.

Koper en goud accenten blijven trendy en brengen warmte in je interieur. Het groene mag de hoofdrol spelen maar het is belangrijk om je interieur in balans te houden. Dat doe je door enkele neutrale aardetinten in het kleurenpalet te verwerken: een witte plankenvloer, een grijze aardetint voor de muren, een zachte natureltint voor de meubelen, …

Vintage accessoires

In een botanisch interieur dragen vintage accessoires de voorkeur. Liefst van al accessoires met een wetenschappelijke achtergrond zoals apothekersflessen, maatbuizen, erlenmeyers maar ook grote gekleurde glazen flessen, stolpen, zinken plantenbakken, enzovoort. Onder andere HouseDoctor speelt handig in op deze trend met enkele hippe woonaccessoires.

Tip: maak een bonte verzameling van verschillende flesjes, vaasjes, maatbuisjes … met diverse planten en stel je eigen mini-tuintje samen!

Posters en tekeningen, behangpapier en muurstickers, plaids en sierkussens, … Kortom alles waar een print van planten, dieren of insecten op staat is een gepast accessoire voor je botanisch interieur. Het Belgische Tenue de Ville is slechts één van de vele fabrikanten van behangpapier die inspelen op de botanische trend. Zo vonden we in de knappe ‘City Garden’ collectie enkele originele botanische prints in verrassende kleuren.

Tip: veel van de botanische decoratie kan je zelf maken. Zo kan je op Pinterest heel wat botanische prints afdrukken en kan je zelf planten drogen en inkaderen.

Tot slot kunnen we de botanische trend ook binnenhalen in het kleinste kamertje…

 

31/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zorgwonen en mantelzorgwoningen steeds populairder maar …
Volgende artikel
Gouden tips voor betaalbare luxe in de badkamer