Doe Het Zelf

Meer dan boekenkasten: een interieur voor literatuurliefhebbers

Meer dan boekenkasten: een interieur voor literatuurliefhebbers

Het spreekt voor zich dat je als bibliofiel verschillende plafondhoge boekenkasten in huis hebt. Maar als echte literatuurliefhebber zoek je misschien nog andere manieren om tekst in je interieur verwerken, zodat je van boeken geniet zelfs wanneer je niet aan het lezen bent. We geven 3 tips om boeken een centrale plaats in je interieur te geven.

1. Boekparfum

Welke boekenliefhebber geniet er niet van om vlug even zijn of haar neus wat dichter bij de pagina’s te brengen? Mensen vinden boekengeur zo aangenaam dat er zelfs geurkaarsen van bestaan. Op Etsy vind je bijvoorbeeld kaarsen met geuren van nieuwe paperbacks, antieke boeken of betoverde bibliotheken. Je kunt ook kiezen voor kaarsen die geïnspireerd zijn op specifieke boeken en daar een bepaalde sfeer van oproepen, zoals champagne en zeegeur voor The Great Gatsby, of tabak en regen voor Sherlock Holmes.

2. Accessoires voor binnen en buiten de boekenkast

Naast geur zijn er nog allerlei manieren om boeken in je interieur te verwerken. Je bed of zetel wordt extra gezellig met kussens in de vorm van boeken of ouderwetse bibliotheekkaartjes. Of wat dacht je van beddengoed en behang met tekst erop? Mooie boekensteunen om je kast op te fleuren?

3. Doe-het-zelf

Nieuwe boeken zul je niet snel inzetten voor doe-het-zelfprojecten, maar met wat geknutsel tover je verouderde boeken wel om tot prachtige decoratie. Snijd ze bijvoorbeeld met kaft en al in de vorm van letters. Met de pagina’s zelf kun je ook creatieve dingen doen. Maak bijvoorbeeld onderzetters met wat bladzijdes van je favoriete verhaal. Of lijst ze in en hang ze op. Een toffe boekensteun maak je zelf door een baksteen met wat schilderwerk tot boek te transformeren.

22/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zo laat je je kunst in huis nóg beter tot zijn recht komen
Volgende artikel
Opgelet! Deze kamerplanten zijn giftig voor katten en honden