Interieur

Bloempot voor binnen: niet voor muurbloempjes!

bloempot - alle kleuren en maten

De tijd dat een bloempot alleen een item voor in de tuin was, ligt gelukkig al lang achter ons. Bloempotten zijn vandaag terecht een onderdeel van elk interieur! Zelfs zonder plantjes fleuren ze je woonkamer, keuken en zelfs badkamer meteen op. Heb je door het grote aanbod aan bloempotten geen idee meer welke goed bij jouw thuis zouden staan? Dan vind je hier alvast wat tips & inspiratie!

Simpel of gewaagd

Fan van een ordelijk en net resultaat? Zet dan 3 kleine potjes van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur bij elkaar! Ideaal voor een strakke look zijn witte, glanzende bloempotten, eventueel in verschillende formaten. Wil je toch een iets speelser effect aan je interieur geven? Kies dan voor plantjes en bloemen met verschillende kleuren, maar blijf wel in hetzelfde kleurenpalet!

witte bloempotten met gekleurde bloemen
Strak maar toch speels: dezelfde witte bloempotjes met verschillende gekleurde plantjes.

Mag het net dat tikkeltje extra hebben? Ga dan eens voor iets helemaal anders! Geen klassieke, ronde bloempotten, maar plantenbakjes met de meest uiteenlopende geometrische figuren zoals deze:

vier alternatieve bloempotten in gekke geometrische figuren
Een bloempot moet een cilinderachtige vorm hebben? Nee hoor, daar zijn er geen regels!

Trendy: cactussen & vetplanten

Een trend die niet gauw zal verdwijnen: cactussen en vetplanten! Die zijn helemaal terug van weggeweest. En terecht: het zijn dé ideale binnenplantjes voor wie niet zo’n groene vingers heeft. Plantjes met minder onderhoud zal je haast niet vinden. En: ze staan goed bij eender welke bloempot! Tijd dus om te gaan mixen en matchen. Of benadruk net de ruwe schoonheid van deze planten: de prachtige cementen bloempotten op de foto contrasteren mooi met het groen van de cactussen en vetplanten!

betonnen bloempotten met cactussen
Een strakke look met allemaal dezelfde bloempotjes.

In de hoogte

Wie zegt dat je bloempotten altijd moet neerzetten? Hang ze eens op voor een extra vrolijk effect! Let wel op: vermijd plaatsen waar je vaak moet passeren. Mooie planten in huis is leuk, je hoofd er heel de tijd tegen stoten iets minder ;-). Hang ze dus liever dicht tegen een muur of in een hoekje.

Pssst: maak het extra creatief door de plantenhanger simpelweg zélf te maken!

hangende bloempotten met sierplanten

Bloemp… uh kruidenpotten

Verse kruiden in huis: heerlijk om daarmee te koken! Handig toch als die gewoon op het aanrecht staan? Goed nieuws: ook kruiden zet je perfect in een bloempot. En met wat geluk geven ze nog eens een heerlijk frisse geur af ook! Het groene geheel wat kleurrijker maken? Zet dan ook een citroen- of sinaasappelboompje binnen. Je waant je zo in het Zuiden!

kruidenplantjes op aanrecht in keuken
Haal wat kleur in de keuken met kruidenplantjes!

Zo, dat waren alvast enkele leuke ideetje! De foto’s hieronder geven je alvast nog wat meer inspiratie!

28/12/2018

Vragen en opmerkingen

L
Leon

Ik ben zelf echt helemaal ingenomen met de geometrische plantenbakjes, ik vind dat het plantjes extra decoratief eruit laat zien. Hangplanten vind ik ook geweldig. https://www.onlineparketshop.nl/

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Leon,

  Daar zijn wij het helemaal mee eens! Ze geven meteen iets extra’s aan je interieur, toch?

  Bedankt voor je reactie!

  Groetjes,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Klein huis inrichten? Zo heb je ruimte genoeg!
Volgende artikel
In een kangoeroewoning wonen met je ouders: do or don’t?