Interieur

Binnenkijken in een design woning in Victoria (Australië)

Inspirerend Wonen ging op zoek naar interieurinspiratie in het land waar de zon altijd schijnt: Australië. Kijk binnen in deze inspirerende design woning van Wonder…

Verwondering als motor voor interieurontwerp

De Franse filosoof René Descartes zei ooit dat verwondering onze eerste passie is. Het Australische architectenbureau Wonder realiseert dit credo in haar interieurontwerpen. Hun doel bestaat erin intelligente ruimtes te creëren die hun bewoners blijven verwonderen. Een fascinatie voor schoonheid, eclectische en tijdloze interieurobjecten moet dit doel helpen verwezenlijken.

Binnenkijken in Prahran Residence 2

Oog voor detail en voor de juiste materialen vormt de kern van het renovatieproject Prahran Residence 2 in het Australische Victoria. Om optimaal te genieten van natuurlijk licht, werd dit renovatieproject uitgevoerd met wit linnen, een weldoordachte meubelkeuze en vervagende grenzen tussen binnen en buiten.

Het bestaande Edwardian huis kreeg er een moderne uitbouw bij met een ruime keuken, leefruimte en eetruimte. Een brede, glazen schuifdeur geeft uit op een achtertuin. De bestaande living werd omgevormd tot badkamer, waarmee ruimte vrijkwam om een nieuw vrijstaand ligbad te plaatsen.

De afwerking werd eenvoudig en consequent gehouden, waardoor het bonte samenraapsel van meubelen beter tot zijn recht komt. Betonnen vloeren, witte muren en houten schrijnwerk worden gecombineerd met Elba marmer in de keuken en de badkamer.

Foto’s: Ella Thomas

27/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design verlichting: Marble Lights van Studio Vit
Volgende artikel
Pritzker Prize 2013 gaat naar Toyo Ito