Interieur - Badkamer

Badkamerinrichting: badkamer op maat

Onze badkamer moet tegenwoordig een bron van welzijn zijn. Het is dus essentieel om voldoende aandacht te besteden aan de badkamerinrichting. De ideale badkamer is een aangename ruimte waarin water vrij stroomt en men in alle vrijheid kan bewegen. Maar wat te doen als onze badkamer te klein of te groot is of zich in een onhandige zolderruimte bevindt? Een badkamer op maat voorzien. Hier zijn enkele tips om de badkamer ruimte optimaal te benutten.

Badkamerinrichting: eenvoud en bergruimte

Om een badkamerinrichting aangenaam en functioneel te maken, kies je best voor eenvoud en een sobere inrichting. Hecht belang aan een goede indeling van de badkamermeubels en het sanitair. Of jouw badkamer nu groot of klein is, laat geen nutteloze voorwerpen rondslingeren, want zo wordt jouw badkamer rommelig en zal je minder tot rust komen. Zorg dus voor voldoende opbergruimte. Wil je een stijlvol, design, praktisch of vernuftig opbergmeubel in de badkamer, er is keuze te over. Maar wat je ook kiest, zorg dat jouw badkamerinrichting de ruimte ten goede komt en verfijnt!

Badkamerinrichting: beschikbare ruimte

Bergruimte, inrichting en eenvoud vormen een mooi trio! Maar een badkamer op een intelligente manier inrichten terwijl de beschikbare ruimte zich daar eigenlijk niet toe leent, hoe doe je dat precies? Badkamerproducenten zijn continu in de weer om nieuwe en innovatieve oplossingen te bedenken en nieuwe meubels te ontwikkelen voor de badkamer. Hier zijn enkele tips voor de inrichting van badkamers met verschillende afmetingen:

  • Kleine badkamers

Er bestaan verschillende slimme oplossingen die ook van jouw kleine badkamer een pareltje kunnen maken. Om ruimte te besparen kan je voor smallere wastafels of hogere kasten kiezen. Je kan ook een douche plaatsen in plaats van een bad of voor een smal bad opteren. Meer informatie hieromtrent vind je in het artikel van Inspirerend Wonen over kleine badkamers.

  • Grote badkamers

Heb je een grote badkamer, gebruik de beschikbare ruimte dan op inzichtelijke wijze, zodat ze er niet slordig bij zal liggen. Een grote ruimte laat toe om op een originele manier met de ruimte te spelen en anders dan anders te doen. Waarom geen designbad in het midden van de ruimte plaatsen? Je kan ook voor een grote douche voor twee personen kiezen! Met een grote badkamer kan je heel veel doen, dus zorg dan ook dat je jouw ruimte optimaal benut!

  • Zolder badkamers

Een badkamer op zolder moet je met zorg inrichten. De moeilijkheid zit in het hellend plafond. De hoogte van het plafond bepaalt namelijk de indeling van de badkamermeubels.

Afhankelijk van de beschikbare plaats onder het hellend dak kan je een bad, kasten of zelfs een douche in de zolder badkamer plaatsen. Er bestaan doucheschermen aangepast aan een hellend plafond. De Lambrechts Store in Hasselt heeft bijvoorbeeld zo’n aangepaste doucheschermen in haar aanbod opgenomen, evenals speciale spiegels en badkamermeubels voor de zolder badkamer.

Om jouw badkamer optimaal te kunnen afstellen op de beschikbare ruimte, jouw noden en jouw smaak, kan je in het Lambrechts design centrum jouw badkamerindeling simuleren in 3D met volumes uit schuimrubber. Geef de vrije loop aan jouw verbeelding en vraag advies aan professionelen. Zo kan je nog jaren van jouw badkamer genieten!

02/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Propaan thuis: koken op gas
Volgende artikel
Batibouw 2012: de tuintrends voor deze zomer!