Interieur - Badkamer

Tijdloze klasse: een witte badkamer

Witte-badkamer

Een witte badkamer staat synoniem voor stijl en tijdloze klasse. Ideaal voor wie houdt van een sobere badkamerinrichting, of voor wie zijn kleine badkamer net dat tikkeltje groter wil doen lijken. Anderzijds kan een wit interieur algauw eentonig en zelfs inspiratieloos ogen. Hoe vermijd je die valkuil? Met deze tips geef jij meteen wat extra schwung aan je badkamer!

Wit is ook een kleur

Wit hoeft niet zomaar wit te zijn. Je kan verschillende wittinten subtiel combineren om toch wat kleur te creëren in die witte badkamer.

Let wel: laat je adviseren door een expert. Niet alle wittinten passen even mooi samen. Bovendien vermijd je zo dat de ruimte te druk aanvoelt.

Badkameraccessoires

Wit heeft misschien de reputatie nogal sober te zijn, de kleur biedt wel het grote voordeel dat je je helemaal kan laten gaan bij de zoektocht naar originele badkameraccessoires. Want alles past bij wit, toch?

Wees daarbij niet bang voor felle, contrasterende kleuren: een gedurfde manier om karakter te geven aan je witte badkamer! Overweeg bijvoorbeeld designradiatoren in een opvallend tintje.

Witte-badkamer-Duravit_PuravidaPlanten, planten, planten

Superhip: planten in je badkamer. En die komen nog eens extra tot hun recht in een volledig witte badkamer!

De mogelijkheden zijn eindeloos: wat dacht je bijvoorbeeld van een stel hangende planten? Of geef je de voorkeur aan één grote kamerplant die alle blikken naar zich toetrekt? Met planten in je badkamer kan je alle kanten op! Tip: ga voor tropische planten, die houden van een vochtige omgeving.

Natuurlijke materialen

Hoe zorg je ervoor dat je witte badkamer geen ziekenhuissfeertje oproept? Maak gebruik van warme, natuurlijke materialen.

Hout in je badkamer is altijd een slimme zet. Een wit geverfde plankenvloer oogt dan ook onmiddellijk erg knus. Hetzelfde geldt voor natuursteen: ideaal voor je badkamervloer, maar ook je douchewand of wastafel krijgt er meteen een andere uitstraling door.

 

21/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een nieuw seizoen, een nieuw interieur? Laat je inspireren!
Volgende artikel
Een washandje is niet meer van deze tijd. Of wel?