Interieur - Badkamer

Welke douchevloer is geschikt voor jouw badkamer?

douche vloer kiezen

Een inloopdouche is niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Ze is een echte eyecatcher. Bovendien zorgt een inloopdouche voor een frisse start van de dag, terwijl je ’s avonds helemaal kunt ontspannen door de stress van je af te spoelen. Bij een inloopdouche hoort natuurlijk een geschikte douchevloer, die niet alleen kwaliteitsvol moet zijn, maar ook mooi moet ogen. Wij sommen alvast enkele mogelijkheden op.

Douchevloer - FUTURION_SF_M1_3_BB13

Dé badkamertrend

Ingebouwde douchevloeren zijn een heuse badkamertrend. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en groottes. Je kunt zo’n douchevloer zelfs helemaal op maat laten maken. Hij past dus in elk badkamerinterieur: groot of klein, landelijk of minimalistisch. Tegenwoordig zijn ook de moderne douchebakken extra vlak, waardoor je er niet meer over kunt vallen en je de vloer makkelijk kunt poetsen. Bovendien zijn zowel de douchevloeren als de douchebakken afgewerkt met een antisliplaag. Om je inloopdouche helemaal af te maken, kies je voor een douchekraan in jouw badkamerstijl.

Douchevloer - SQUARO_DUSCHE_VIOLET12

De douchevloer: eindeloze mogelijkheden

Je kunt een douchevloer op meerdere manieren installeren. Een eerste mogelijkheid is dat de vloer van je badkamer en je douchevloer uit hetzelfde materiaal zijn vervaardigd. Voor de afvoer van het water gebruik je dan een douchegoot. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de douchebak of douchevloer op gelijke hoogte met je tegelvloer in te bouwen.

Een laatste mogelijkheid is dat je enkel de vloer en de wanden van de inloopdouche betegelt. Als je rekening houdt met veiligheid en hygiëne, is douchen met een douchevloer- of bak beter dan douchen op een tegelvloer. Op tegelvloeren hechten bacteriën zich namelijk sneller vast. Maar alles hangt natuurlijk af van jouw smaak en de stijl van je badkamer.

Douchevloer - MetalRim_ARCH_M2A_SHK14

Quaryl: maak komaf met kalk en vuil

Tegenwoordig zijn veel douchevloeren uitgerust met het hoogwaardige materiaal quaryl, dat de hechting van kalk en vuil tegengaat. Daarnaast behouden vloeren die vervaardigd zijn uit dit materiaal hun glans. Maar een vloer uit acryl biedt natuurlijk ook soelaas. Acryl heeft namelijk het voordeel dat het warm aanvoelt, glad is en dat je er complexe vormen mee kunt maken. Je moet natuurlijk wel opletten voor krassen. Quaryl en acryl zijn tegenwoordig in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor de douchevloer in elke badkamer past.

 

08/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een waterlek opsporen: zo pak je het aan
Volgende artikel
Je interieur versterken met de juiste laminaatvloer