Interieur - Badkamer

Een washandje is niet meer van deze tijd. Of wel?

Washandje, niet meer van deze tijd?

Het washandje: de meeste Belgen en Nederlanders zijn er mee opgegroeid, maar in heel wat landen is dat lapje stof een stuk minder gebruikelijk. Ook in eigen land krijgt het washandje het hard te verduren. Het zou onhygiënisch zijn en ‘niet meer van deze tijd’. Terecht? En wat zijn dan de alternatieven?

Onhygiënisch?

Washandjes krijgen weleens het verwijt onhygiënisch te zijn. Maar geen paniek: er is heus niets mis met een washandje. Een gebrek aan hygiëne begint bij jezelf, niet bij je geliefde stukje badtextiel!

Hou daarom rekening met deze tips:

  • Deel je je badkamer? Gebruik dan geen washandje van je huisgenoten
  • Neem een afzonderlijk washandje voor je genitale zones
  • Gooi je washandjes na elk gebruik in de wasmand (maar laat ze eerst nog even drogen)

Badsponzen

Misschien verkies je een badspons boven een washandje? Een begrijpelijke keuze! Toch hebben ook badsponzen zo hun voor- en nadelen.

Voordelen

Badsponzen zijn aangenaam zacht en zorgen ook nog eens voor een gladde huid. En geef toe, dat schuimende effect is ook wel fijn! Een populaire badspons is de plantaardige loofah spons, die gekend staat om zijn exfoliërende werking.

Nadelen

Juich nog niet te snel: volgens wetenschappers zouden dode huidcellen zich heel snel opstapelen in de plooien van je badspons. Bovendien slaan sponzen veel vocht op. Kortom, een broeihaard voor bacteriën.

Wassen met de blote hand

Heb je eigenlijk wel een washandje of badspons nodig om jezelf schoon te schrobben? Het antwoord zal je misschien verrassen, maar nee hoor, dat hoeft écht niet!

Je kan jezelf net zo goed wassen met de blote hand. Sterker nog: de kans is groot dat je op die manier hygiënischer te werk gaat. Hou je wel van een goede scrub tijdens die zalige douche? Dan raden we je toch een spons of washandje aan. Zo maak je komaf met dode huidcellen en laat je je huid helemaal stralen.

 

22/03/2017

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Tijdloze klasse: een witte badkamer
Volgende artikel
Een 3D-woning: geprint in 24 uur en spotgoedkoop