Interieur - Badkamer

Wandbekleding in de badkamer: ver voorbij de mozaïek

wandbekleding badkamer beton

Ben je op zoek naar de ultieme wandbekleding voor je badkamer? Dan denk je vast aan grote tegels of mozaïek. En daar is natuurlijk niks mis mee. Maar echte durvers die hun badkamermuren in een origineel kleedje willen steken, pakken het totaal anders aan! Zij laten zich inspireren door deze ‘out of the box’ badkamermuren …

Je badkamer schilderen? Kan perfect!

wandbekleding badkamer acryl

Je mag gerust zijn: het is zeker geen slecht idee om je badkamermuren te schilderen. Een goeie laag primer is wel een must. Wacht ook minstens vier uur voor je aan de volgende laag begint en gebruik, uiteraard, speciale acrylverf voor natte ruimtes.

Een huwelijk van hout en beton

wandbekleding badkamer beton

Beton in de badkamer is de natte droom van menig interieurliefhebber. Anderen zijn dan weer helemaal weg van hout. Of je de twee ook kunt combineren in je badkamer? Zeker! Kies bijvoorbeeld voor een betonnen bad en een laminaat- of parketvloer (van teak of een andere tropische houtsoort). Het resultaat is een stoere en toch elegante mix van warm en fris.

Tip: vergeet niet om de naden tussen het hout en het beton goed af te kitten.

Een badkamer van hout en beton kost een aardige duit. Laat je echter niet verleiden door goedkope materialen, want er is wel degelijk een reden waarom er aan een huwelijk tussen hout en beton in de badkamer een hoog prijskaartje hangt. Als je voor goedkope materialen kiest, kies je voor materialen van inferieure kwaliteit en zal je badkamer niet lang meegaan.

Wandbekleding in steen gebeiteld

Natuursteen, marmer, graniet, kiezels … Het zijn de ultieme wandbekledingsmaterialen voor wie houdt van luxe in de badkamer! Veel mensen sluiten deze materialen uit omdat ze vrij duur zijn, maar je bent uiteraard niet verplicht om er volledige muren mee te bekleden.

 

 

02/07/2016

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Immobiliën anno 2016: een investering op lange termijn
Volgende artikel
Tarkett geeft tips voor de inrichting van je slaapkamer