Interieur - Badkamer

Kleine badkamers en badkamerinrichting

De innovatieve toonzaal van de Lambrechts Concept Store in Hasselt viel in 2011 in de prijzen. Wij zochten interieurarchitect Veronique Lambrechts op voor een interview. In een eerste deel vertelde ze honderduit over de winkelinrichting van de Lambrechts toonzaal. In deel twee geeft ze interieuradvies en tips voor een geslaagde badkamerinrichting.

iWonen: Wat zijn voor u de belangrijkste kenmerken van een functionele én mooie badkamer?

Veronique Lambrechts: “In een badkamer moet je je makkelijk en snel kunnen klaarmaken voor de dag! Daarom moet al het nodige materiaal binnen handbereik zijn, zonder al te veel poespas. De badkamer moet dus gerieflijk en lekker warm zijn, voldoende opbergruimte hebben en gemakkelijk zijn in onderhoud.”

iWonen: Welk accessoire maakt een badkamer speciaal?

Veronique Lambrechts: “Wanneer je kiest voor heel neutrale materialen, tegels en sanitair, kan een kleuraccent in de handdoek of in het badkameraccessoires design wonderen doen. Een leuke badmat, een badhanddoek, een gekleurde beker of een vuilbak kunnen heel het cachet van je badkamer veranderen. Het voordeel van deze badkamerinrichting strategie is dat je de hele badkamer kan restylen op een goedkope manier. Zo kan een kinderbadkamer in één dag veranderen in een tienerbadkamer. De Bath shop van Lambrechts is steeds op zoek naar die leuke, gekleurde badkamergadgets.”

iWonen: Heeft u enkele tips om een kleine badkamer groter te laten lijken? Hoe kan je best een kleine badkamer inrichten?

Veronique Lambrechts: “Het juiste kleurgebruik vormt de basis voor een kleine badkamer. Gebruik geen donkere tegels aan de wanden, voeg wandtegels niet te donker op, gebruik geen te drukke motieven en probeer zo veel mogelijk licht binnen te trekken. Werk indien mogelijk met spiegels die de ruimte vergroten, licht opvangen en de donkere ruimte optisch verlichten. Ook transparante materialen kunnen kleine badkamers groter doen lijken. Plaats bijvoorbeeld een douche met een glazen wand in plaats van een gesloten, massieve wand die het licht tegenhoudt. Probeer tot slot ook zoveel mogelijk op te bergen in de badkamer. Als alles open en bloot rondslingert, toont de badkamer meteen rommelig.”

“Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar sanitaire toestellen die speciaal ontworpen worden voor kleine ruimtes. Enkele goede voorbeelden zijn een bad dat gecombineerd wordt met een douche, douchewandsystemen zonder plaatsinnemende draairichtingen of een verkort toilet. Ik raad mensen ook altijd aan om de wc buiten de badkamer te houden. Zo kan iedereen altijd het toilet gebruiken en sta je niet nodeloos te wachten om in de badkamer te kunnen.”

25/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Boss paints verfkleuren en umami tinten
Volgende artikel
Gelijkenissen aardgas en propaangas