Interieur - Badkamer

Toilet inrichten: maak van het kleinste kamertje de leukste leeskamer!

Toilet inrichten

Het toilet komt meestal pas als laatste aan de beurt wanneer je je woning inricht. Toch loont het de moeite om ook in het kleinste kamertje aandacht te besteden aan sfeer en gezelligheid. Al was het maar omdat je – geef maar toe – er stiekem toch graag in je favoriete roddelblaadje zit te lezen, en dat weleens langer duurt dan je je had voorgenomen … De leukste ideeën voor een sfeervolle toiletinrichting op een rijtje!

Klein maar fijn

Het is niet omdat het toilet een kleine ruimte is, dat de inrichting ervan niet even sfeervol mag zijn als die van die andere ‘rustruimte’, de badkamer. Badkamerinrichting kan voor de inrichting van je toilet trouwens heel wat inspiratie opleveren. Ga je bijvoorbeeld voor een natuurlijke look, waarin hout- en wittonen de hoofdrol spelen? Of speel je liever met een felle accentkleur?

In beide gevallen trek je de look makkelijk door naar de inrichting van het toilet:

  • Puur natuur en helemaal zen? Bekleed de achterwand van het toilet met houtstrips. Ruw steigerhout is de trend van het moment.
  • Jong en hip? Eén felle kleur in het toilet fleurt de boel helemaal op. Ook retrobehangpapier is een leuke gimmick.

toilet inrichten

Lekker lezen op het toilet

Lees je graag een magazine of boekje op het toilet? Maak het jezelf makkelijk en voorzie een legplankje waarop je je favoriete lectuur kunt neerleggen.

Tip: hang het plankje niet te hoog op, zodat je het binnen handbereik hebt wanneer je neerzit.

Toilet inrichten met nissen

Als je toiletruimte groot genoeg is, kun je kiezen om te werken met ingebouwde nissen. Daarin kun je allerlei gezellige accessoires kwijt, zoals gastenhanddoekjes, designtheelichthouders of zelfs fotokaders.
Tip: een lekker geurtje maakt elk toiletbezoek des te aangenamer. Tegenwoordig vind je overal geurstokhouders inclusief geuren die het lavendelfrisse cliché omzeilen, zoals cederhout of lotusbloesem.

 

05/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Welke interieurbeurs bezoek jij in het najaar van 2016?
Volgende artikel
Woonkamer inrichten: 4 items die je meteen moet elimineren